donderdag 15 augustus 2013

BLAUWALG TOEGENOMEN IN HET ZILVERMEER

Al jaren achtereen hebben Beijumers (e.o./stadjers) te maken met blauwalg in hun geliefde zwemplas. Steeds weer loze beloften: het is nu afgelopen, het komende jaar kunt u blauwalg-vrij zwemmen en zonnen in en bij het Zilvermeer. Niks ervan. Sinds dat een week of drie geleden blauwalg is geconstateerd, is het probleem alleen maar toegenomen. Misschien kunnen er eens andere figuren worden aangesteld die het probleem een keer ├ęcht gaan aanpassen? Dat zou mooi zijn. Zomerweer en geen Kardingerplas tot je beschikking hebben. Foute boel. Een jaartje hommeles kan. Maar jaren achtereen...?

De hoeveelheid blauwalg in de Kardingerplas is de laatste tijd toegenomen. De provincie heeft nu een negatief zwemadvies gegeven voor het water. Er gold al enkele weken een waarschuwing voor zwemmers, maar door de toegenomen concentratie blauwalg is er nu sprake van een verhoogd risico op gezondheidsklachten. De waarschuwingsborden ter plekke worden aangepast. www.oogtv.nl

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Inderdaad doodziek wordt je er van.
Om voorgoed van die ellende verlost te zijn kunnen er beluchters geplaatst worden.
Een soort fontein die een leuk sproeibeeld heeft als een paraplu en daardoor zuurstof toevoegt aan het water. Kost misschien wat maar dan heb je ook wat.
Ik weet niet hoeveel maar een inzamelingsactie kan een aanzet geven. Een paar euro per man moet toch kunnen. Wie neemt het initiatief? Ik hen even gegoogled en deze site heeft de oplossing. http://www.vandenborne.nl/blauwalg.html

Anoniem zei

Laten ze eerst maar de duikers weer eens door spoelen, die zijn allemaal weer dicht slibt met zand heb ik gezien.

H Eras zei

Ik meen 2 jaar geleden lukte het wel. Had te maken met riet, waterstanden, ervaring van eerdere jaren en schone duikers heb je daar iig voor nodig. Oja, ook 1 iemand die het regelt. Wil ik wel doen volgend jaar.