woensdag 14 augustus 2013

PLEIN OOST OP DE SCHOP(10)

Het is hard gegaan, maar bij mijn weten is Plein Oost nu bijna  klaar. Omstreeks half vier gistermiddag was het zover: de waterpartij ging in gebruik! Kijk toch eens hoe het water opspuit (ik schat een half tot driekwart meter en dat vanuit ongeveer 15 bronnen). Tijdens hittegolf-dagen moet het heerlijk zijn om er rond te poedelen. Hoe het in de herfst en winter gaat functioneren blijft nog even afwachten.

Nee, er kan niet worden gezegd (of geschreven) dat er geen inspanningen worden verricht om 'de huiskamer van Beijum' levendiger en aantrekkelijker te maken. Vraag is alleen steeds: slaat het aan? Sluiten Beijumers vanaf nu hun Plein Oost liefdevol in de harten?
Het zou mooi zijn. Maar ondergetekende heeft er een hart hoofd over in. De tribunes aan weerskanten van de waterpartij zijn een beetje klein en laag uitgevallen.

Het water bruist. Maar gaat het plein ook bruisen? Daar heb je mensen voor nodig. Middenstanders, winkels, bedrijvigheid...

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Je valt nu wel érg in herhaling hoor.

Anoniem zei

Ik had verwacht een spetterende foto te zien van jou als een kind huppelend en spetterend door de vijver.

Idd mensen maken een plein.

Anoniem zei

salmonella en blauwalg gesignaleerd

Anoniem zei

Geld over de balk gooien dit

H eras zei

Anoniem 1 haast retorische vragen in bovenstaand stuk idd
Anoniem 2 hehe neem aan dat die foto volgt Johan. Bij zonnig weer wordt het plein iig gevuld met de blije menskinderen en omstanders.
Anoniem 3 laten we ze bij voorbaat aanklagen!
Anoniem 4 was je voor de optie met speeltoestellen? Misschien had het geld beter in de pot voor de hypotheek rente aftrek gekund of dat de ringwegverbouwing 2 dagen eerder klaar was.
Ikzelf, dit was mijn keus, tov de speeltoestellen. Vind het verrassend goed gelukt. Vind dat hij uit moet bij 16 graden of kouder.
Enige puntje van frons is de Oostblok slogan 'de ander ben je zelf'... een goede slogan en weet eigenlijk niet in hoeverre dit op ons betrekking heeft? Had mijn slogan beter gevonden 'iedereen is uniek behalve ik.

p. lijn zei

Hè jongens wat ongezellig zo. fijn toch zo'n fontijn?

Anoniem zei

wie doet er schuimende zeep in de fontein? Om de zeepbel door te kunnen prikken van dit mislukte wooncomplex voor kanslozen en almaar verdwijnende winkels/diensten.