zaterdag 17 augustus 2013

ONTWIKKELING PLEIN WEST (26)


 COMPUTERSHOP OVER EEN WEEK TIJDELIJK DICHT

Dit bericht is voorgeprogrammeerd, op het moment dat het online gaat is ondergetekende niet in Beijum. Maar als het goed is hangt nu een banier boven de winkel met als opschrift dat alle producten vanaf komende dinsdag voor de helft van de prijs over de toonbank gaan. Komende maandag wordt de oorspronkelijke ingang (onder het opschrift 'Computershop') dicht gemaakt. Klanten kunnen de rest van de week alleen via de tijdelijke ingang, zie rechter foto, naar binnen.
Vanaf komende zaterdag sluit de computershop voor onbepaalde tijd. De eigenaar: "Het gaat toch weer anders dan gepland, garanties en andere lopende zaken gaan gewoon door. In dat geval moeten klanten even mailen."

Ondertussen werden afgelopen dagen op de plek waar de uitbreiding van de Lidl gaat plaatsvinden heipalen de klei ingewerkt. Zie de linker en onderste foto. Het gerucht ging door de wijk al zou de Duitse grootgrutter de winkel vanaf vandaag al tien weken sluiten, maar dat blijkt niet juist te zijn. Vanaf 24 augustus gaat het filiaal aan de Stoepemaheerd tien weken dicht. Voor de duidelijkheid, u kunt er komende week nog gewoon boodschappen doen.

De Lidl gaat zeker weer open. Voor de wijk zou het ook niet verkeerd zijn als ook de handige computershop na verloop van tijd een doorstart gaat maken.
Wordt vervolgd.


1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Dit weblogbericht heeft als kop: “Computershop over een week tijdelijk dicht”. In de tekst staat in strijd hiermee: “Vanaf komende zaterdag sluit de computershop voor onbepaalde tijd.” Dit moet zijn: voor bepaalde tijd (=tijdelijk).

Vergelijk het sluiten van een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd. Dat kan heel lang duren, totdat deze overeenkomst wordt opgezegd.

Aan het slot van dit bericht wordt geschreven over een toekomstige ”doorstart”. Deze zeer gevoelige term doorstart wordt vaak gebruikt door curatoren van een failliet bedrijf. De 1st Aid Computer-/Multimediashop gaat volgens mij dicht gedurende de verbouwing van Lidl. Misschien ook even langer. Van een liquidatie of een faillissement is vooralsnog geen sprake. Dat vanaf aanstaande dinsdag bijna “alle producten” voor de helft van de prijs worden verkocht, kan duiden op de logistieke en logische wens om in de te verbouwen winkel ruimte te scheppen. Het spreekt vanzelf dat de eigenaar van deze zaak een forse (gecombineerde) schadevergoeding van Lidl, AH Meins/mevrouw A. Meins en de gemeente Groningen heeft bedongen. De verleende omgevingsvergunning wordt in de praktijk aan de eigenaar van het vastgoed verstrekt. In dit geval mevrouw A. Meins.

Ik wens Fred van de 1st Aid Computershop veel doorzettingskracht en moed toe.

Het e-mailadres van deze zaak is: info@1st-aid.nl

De website: www.1st-aid.nl:

“50% Korting op bijna ALLES!
Wegens verbouwing 1 WEEK leegverkoop, tot 25 augustus”

Tien tot twaalf weken na de leegverkoop zal de computerwinkel van Beijum er als vernieuwd uitzien! Maar de omzetschade is enorm!!!