woensdag 21 augustus 2013

RONDOM KRUISPUNT BEIJUM ZUID (36)


Het Heerdenpadviaduct is een paar dagen geleden van een gloednieuwe rode korrellaag voorzien. Zie de linker foto. Het is nog even uitkijken met afremmen en scherp door de bocht fietsen, voor je het weet maak je een slippartij. Op de rechter foto is de Beneluxweg te zien. Gefotografeerd vanaf de fietsbrug ter hoogte van Sportcentrum Kardinge. In de verte is het Heerdenpadviaduct te zien. Ondergetekende ging afgelopen maandagmiddag even poolshoogte nemen. Zie ook de bovenste foto, metselaars metselden een muurtje langs het nieuwe stuk fietspad dat over het nieuwe viaduct loopt.
Bekijk desgewenst de video. De muziek? Vorige maand overleed J.J. Cale. Hij liet ons het nummer Clyde plays electric bass na. Trouwens, de oostelijke ringweg is even niet voor autoverkeer in gebruik (zie foto rechts). En dat was ook aangekondigd: Tot 23 september (onder voorbehoud)  moet het verkeer op het traject Kardinge-Beijum-Zuid en de Hunze rekening houden met beperkte rijstroken en een lagere snelheid. Het is dan niet mogelijk om vanaf de Oostelijke Ringweg Beijum-Zuid en de Hunze in en uit te rijden. 

Beijum-Zuid en De Hunze zijn tot 23 september dan vanaf Ring Oost bereikbaar via de aansluiting Kardinge (busbaan) en Beijum-Noord. In genoemde perioden wordt het recent ingereden nieuwe viaduct aangesloten op de nieuwe rotonden. 
Werkzaamheden aan Hunze-zijde
Tussen 29 juni en 18 augustus vinden er op de Oostelijke Ringweg aan de Hunzezijde werkzaamheden plaats. Het verkeer wordt dan aan de Beijumzijde over twee rijstroken (normaal vier) geleid.
Werkzaamheden aan Beijum-Zuid zijde
Tussen 19 augustus en 23 september vinden werkzaamheden plaats op de Oostelijke Ringweg aan de Beijum-Zuidzijde. Het verkeer wordt dan aan De Hunzezijde over twee rijstroken geleid.

Nieuwe aansluitingen

Vanaf 23 september (onder voorbehoud) zijn alle rijstroken op de Oostelijke Ringweg weer beschikbaar. Dan kan het verkeer gebruik maken van de nieuwe aansluitingen en rotonden richting Beijum-Zuid en de Hunze. 

Het viaduct is al vanaf 22 juli geopend voor verkeer, maar dat is alleen voor verkeer tussen Beijum-Zuid en de Hunze (niet vanaf de Oostelijke Ringweg), inclusief voor fietsers.  

Geen opmerkingen: