dinsdag 26 april 2016

GROTE OPKOMST 'ONTMOETINGSSOEP' IN DE KLEIHORNHet kan met het koude bijna winters aandoende weer te maken hebben. Gezellig samen willen komen om even wat warms te nuttigen.
In de Kleihorn was het tegen en rond het middaguur een drukte van belang. De winterjassen, sjaals en handschoenen gingen uit. Heerlijk, een kom Mexicaanse bonenschotel voor een zacht prijsje.

Het miezerde toen ondergetekende iets na twaalven richting het buurtcentrum in de Fultsemaheerd fietste. Vijf minuten later kwam hij aan, de zon scheen en er was meer blauw dan wit aan de hemel te bespeuren. Terzijde, op NOS.NL wordt de vraag opgeworpen of de mens dan wel de natuur in de war is. Morgen, Koningsdag 2016, wordt kouder dan de kerstdagen van eind december vorig jaar....

De soep smaakte voortreffelijk. Het was een winterse kom troost, in variatie op een bakkie troost.

Foto links, terwijl superkok Ralf in de keuken bezig was, deden deze drie heren, die regelmatig in de Buurthuizen in Beijum te vinden zijn, even kalm aan.
Foto rechts, de stoelen moesten worden aangesleept.

Na de soep wilde ondergetekende op z'n fiets stappen. "Mijnheer Beijumnieuws, mogen we op de foto?" Klonk vanaf het schoolplein van de naastgelegen Kleihorn-school.

Nou vooruit, van een  afstandje dan. Zie afbeelding beneden. De lucht betrok weer. Op naar de zoveelste bui. Op het plein werd gehockeyd en gespeeld.

Misschien is het met dit soort koude dagen in bijna mei het beste om gewoon te werken en/of naar school te gaan.

Geen opmerkingen: