vrijdag 29 april 2016

DE PAARDENBLOEMBIER-FLES WORDT BINNENKORT WEER GEVULD


Het bier moet even een tijdje gisten....
Het zal de lezer niet zijn ontgaan, de wijk staat weer vol met paardenbloemen. In de jongste wijkkrant De Beijumer heeft kruidenvrouwtje Saskia Nieboer de voordelen van deze plant uitgebreid beschreven. Maar wat veel belangrijker is, de paardenbloembier staat weer te gisten. Bier uit eigen wijk.

Je hebt familiegeheimen en wijkgeheimen. Een kruidenvrouwtje mag natuurlijk niet illegaal bier stoken en aan de (dorstige) man brengen. Stel dat er een of andere controlerende figuur van instantie naar haar winkel-workshopruimte De Groene Zon stapt en haar aan de tand gaat voelen? Ons kruidenvrouwtje kan niet liegen, ze zou grif toegeven dat ze momenteel bier uit eigen wijk brouwt. Foute boel.
De Beijumblogger springt derhalve even voor haar in de bres en met een stalen gezicht zegt hij: Er wordt geen bier in de Groene Zon gebrouwen, maar wel op een geheime plek in de wijk.....

Dat wordt weer genieten binnenkort. Alcohol moet door de lever worden verwerkt, maar tegelijkertijd ondersteunen paardenbloemen de lever. Maar de smaak...! Fantastisch!

Zelf paardenbloembier uit eigen wijk maken? Zie dit bericht uit 2011.
De grote fles circuleert al jaren in de wijk, zie nog eens dit bericht (waarin is te lezen dat flessen paardenbloembier ook kunnen knappen).

Geen opmerkingen: