woensdag 20 april 2016

ZONNEBRANDBESCHERMING VOOR BOOMPJES ZUIDWENDING


"Dit is een soort van zonnebrandcrème, het voorkomt dat de boompjes straks teveel zon krijgen en beschadigd raken."

De blogger is altijd op z'n hoede als werklieden dingen zeggen. Zitten ze te ouwehoeren? Of menen ze wat ze zeggen. Even terzijde, het Grunnings heeft een mooi woord voor ouwehoeren en onzin kletsen: plazen. Iemand die maar wat lult is ain oal plaze.

Maar de mannen die we op de gistermiddag gemaakte foto's zien waren niet aan het plazen. Ze meenden het. Eén boomsoort, de blogger meent zich te herinneren dat het om de beuk gaat, zijn te kwetsbaar als straks |(hopelijk) de zon gaat schijnen. Zeiden ze.

Ondergetekende dacht dat de bomen werden ingewikkeld omdat het zo koud voor de tijd van het jaar is.

Het is wat, enerzijds worden tientallen bomen in Beijum tegen de vlakte gekwakt, anderzijds krijgen ze een panty (foto) aan tegen zonnebrand.

Amper een maand geleden hielp wethouder Joost van Keulen mee om bomen langs de Zuidwending te poten, zie nog eens dit bericht.
Er werd een mooie ijzeren, bijna zilverkleurige gedenk-ding langs het kanaal door Beijum gezet. Zie afbeelding beneden. De blogger heeft zo geen foto van het ding liggen waar ie nieuw en zilverkleurig opstond (wel op de video bij het bericht). Maar zie toch eens, in een maand tijd is het gedenk-ding helemaal verroest geworden.

Dat gaat snel, het ding ziet er al jaren oud uit, het is dat er 2016 opstaat....


Geen opmerkingen: