zaterdag 23 april 2016

GISTEREN KONINGSSPELEN CALVIJNSCHOOL EN HEERDSTEE

Voetballen Kardingerpark


In Beijum en omstreken werd gisteren bovengemiddeld gesport.  En vast niet alleen in eigen wijk. Koningsdag 2016. Bewegen en sporten.

Rondom en in de Calvijnschool was het een drukte van belang.

In eerste instantie trof de blogger de kinderen links op de foto. een ervan zat op een pony. Verstandig, doe een helm op, je weet maar nooit.

Daarna liep hij de school binnen. Daar was een Fairtrade-markt bezig. Zoals op acht april werd aangekondigd, zie nog eens hier.

Zie afbeelding rechts.  Daarna, het was toch relatief lekker weer, ging hij weer naar buiten.

Zie foto links beneden. Wat een grote zandbak heeft de Calvijnschool. De oranje vlaggetjes langs het hek accentueren de Oranje-gedachte achter de Koningsspelen.

Bovenstaande grote foto is door Roelof Moorlag ingezonden. De driehonderd meter vanaf de Calvijnschool gelegen Heerdstee hield een Koningsdag op Kardinge.
 De Koningsspelen zijn in 2013 voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. De dag bestaat uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt. Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven.
In 2016 waren de Koningsspelen op vrijdag 22 april. Maar liefst 1.2 miljoen kinderen afkomstig van bijna 6.000 scholen deden mee. Dit zijn scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch gebied en Nederlandse scholen in het buitenland.
In 2017 zijn de Koningsspelen op vrijdag 21 april. Inschrijven kan nu al via de link  bovenaan de site. 
De organisatie van de Koningsspelen is in handen van de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation.
Klik de foto's groter.
Schoenen uit bij het springkussen

Geen opmerkingen: