vrijdag 15 april 2016

FAUNA-WILD-TUNNEL BIJ BEIJUM ZUID WORDT AANGEPAKT!

De wildtunnel bij Beijum Zuid...

Verzuipen dieren niet die door de faunatunnel willen trekken? Is het er niet zo nat dat de overlevingskansen in de 'tunnel' alleen voor vissen kan gelden? 

Vroeg Han Borg zich in zijn afgelopen woensdag gepubliceerde Beijumborg af.

Wat mens én diervriendelijk. Faunatunnels en ecoducten over Ring Oost. In zo'n samenleving, respect voor mens én dier, wens je toch te wonen?

Eerst even, wat is nou de functie van een Fauna (wild) tunnel? Een blogbericht uit november 2013 geeft achtergrond-informatie. Zie nog een dit bericht.

Han Borg eergisteren: Welk vierpotig dier zich ook in dit tunneltje waagt: het wacht nu een wisse verdrinkingsdood.

Dat schiet natuurlijk z'n doel voorbij. Een veilige overtocht garanderen, en tegelijkertijd een kans maken op verdrinking? Daar kunnen de tunnels niet voor bedoeld zijn.

RingGroningen reageert alert en ze nemen 'het probleem' serieus. Gisteravond via Twitter;
  vandaag zijn collega's op inspectie geweest. Tunneltje wordt aangepakt!2 hours ago

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik snap niet helemaal waarom we al die tunnels en wildwissels hebben. Zoals de wildwissel bij de nieuwe fietsbrug van kardinge, die nota bene niet eens naar een stuk natuur leidt. Welk dier gaat daar gebruik van maken? Waar gaat hij in godsnaam heen? Waarom moet hij naar die overkant kunnen?
Zou een leuk project zijn om het aan gebruikers hiervan te gaan tellen en terug te kijken wat er per jaar per rat betaald is aan die wissels.