woensdag 27 april 2016

WIJKKRANT 'DE BEIJUMER' OP VRIJMARKT VERKRIJGBAAR


Morgen wordt de nieuwe wijkkrant van Beijum door de wijk verspreid. Maar als het goed is is ie vandaag al op de bij het Trefpunt te houden Vrijmarkt te krijgen.

De Beijumer zal deze maand uit vier pagina's bestaan. Naar verwachting zal dit aantal (na de zomervakantie?) verdubbelen en wellicht later uit nog meer pagina's komen te bestaan.

Wie heeft de laatste editie van de Voice of Beijum gewonnen? De zeven jarige Hidde Kruims uit Beijum, wat timmert die aan de weg.....(kinderboeken)...!
En meer.
Speciale aandacht voor de nieuwste columnist van Beijum. Arjan de Rooij.....Dat wordt wat....Over de Rooie....Zie bovenste afbeelding rechts.
La Saskia Nieboer, ons hoog geprezen kruidenvrouwtje, vertelt wat over de paardebloemen....

Verheugend hoeveel nieuwe schrijvers zich voor De Beijumer hebben aangemeld. Vanaf mei ook een kunstrubriek in dé wijkkrant van Beijum. En veel meer....
Wordt vervolgd.

3 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Hierbij een meer recent artikel over Arjan de Rooij en de zieltogende BOB:

http://beijumnieuws.blogspot.nl/2015/11/mensen-zijn-om-de-tuin-geleid.html

Kijk ook naar de videoreportage!

11 november 2015

Kees Huizenga zei

Ik mis een artikel over het bezoek van de Sociale Longers aan de stadsdeelwethouder d.d. 7 april 2016. De "droom" van een grote kinderspeeltuin bij de Boerderijum en het Trefpunt werd uitgelegd door middel van een "schets". Deze "schets" hield echter geen rekening met het huidige Bestemmingsplan Beijum uit 2013. De SLB gaat zich in stilte herbezinnen. Met meerdere instanties wordt nader overleg gepleegd, waaronder de Boerderijum/De Zijlen, het Trefpunt en Natuur- en Duurzaamheideducatie (NDE).


N.B. 1: nog steeds bestaat er geen duidelijkheid over het aantal SLB-Facebookvrienden, die in Beijum wonen! Mijn vragen hierover worden niet beantwoord! De digitale wereld is ongelijk aan de fysieke, tastbare wereld!

N.B. 2: worden de Beijumers, de SDC Oost, het sociaal wijkteam Wij Beijum en de stadsdeelwethouder voor de gek gehouden over het aantal SLB-aanhangers in Beijum? Meer dan 700?

N.B. 3: indien de SLB niet weet hoeveel SLB-vrienden in de heerden van Beijum woonachtig zijn, kunnen ze dit eenvoudig aan mij en op Facebook "Ontmoetend Verbinden" kenbaar maken. Met de aantekening dat nader onderzoek wordt verricht. "Ontmoetend verbinden" is prachtig, maar hoeveel personen worden er feitelijk in Beijum verbonden onder de noemer van de SLB? Zelfs de grote "Kerstman" en "Godfather" van de Sociale Long woont niet meer in Beijum, maar in Duitsland...

Kees Huizenga zei

In de redactie van De Beijumer zitten drie personen. Hans Koopman, Johan Fehrmann en Ronald Oostmeijer.

Wie is Ronald Oostmeijer?
Welnu: Ronald is al jaren directeur en penningmeester van Stichting Trefpunt.

Zie:

http://www.trefpuntbeijum.nl/
(inklikken bij Stichting Trefpunt)


Dit schreef Beijumnieuws op 2 november 2010 over Ronald Oostmeijer:

http://beijumnieuws.blogspot.nl/2010/11/uit-de-oude-doos-38.html

Over de brand in het Jeugdactiviteitencentrum De Boerderij in mei 1992. Op dezelfde locatie werd later het Trefpunt gebouwd.


In De Beijumer staat een advertentie van Grand Café Trefpunt. Met een gezellig interieur. Bij een Grand Café hoort een mooie restaurantkeuken. Ik hoop dat zo'n keuken er komt.


In het Trefpunt kan mogelijk een lokaal spreekuur komen voor Beijumers inzake aardbevingsschade/mijnbouwschade m.b.t. hun woningen. Radio Beijum besteedt regelmatig aandacht aan dit priemend onderwerp. Met dank aan de grote stamtafel van het Trefpunt.


Nog een tip: in De Beijumer kan mogelijk een advertentie komen van Groninger Forum Beijum, de Openbare Bibliotheek van Beijum. Niet een verkokerde GRATIS advertentie, zoals vroeger in de Beijumkrant/BOB-krant, maar tegen een gangbaar commercieel tarief.