donderdag 21 april 2016

NIEUWE SPEELTUIN/ONTMOETINGSPLEK BEKEMA-KREMERSHEERDEr is wat te doen in Beijum rond het al of niet creëren van een centrale ontmoetingsplek en speelplek in de wijk. Volg de berichtgeving over Sociale Long hierover.
De realiteit in het dagelijks leven van Beijum gaat ondertussen gewoon door. 
Tussen de Bekemaheerd en Kremersheerd werd gisteren een speeltuintje heropend. Het doet ook dienst als ontmoetingsplek...

Foto's en tekst komen van Kimm Jeltema


Vanmiddag (gisteren; JF) is onder grote belangstelling uit de buurt één van de speeltuinen aan de Bekemaheerd heropend. De speeltuin, die tussen de  Bekemaheerd en de Kremersheerd ligt, was tot dit voorjaar een vergeten hoekje in de wijk. 


De buurvrouwen Corrien Atema en Kimm Jeltema zagen in deze plek een prachtige ontmoetingsplek voor de vele basisschoolkinderen uit de buurt. Nadat de bewoners eind vorig jaar zelf het startschot gaven door samen de aangrenzende heg te snoeien, besloot de gemeente om een aanvraag voor een nieuw speeltoestel en verwijdering van overige bosschage goed te keuren. 


De speeltuin is nu een overzichtelijke en uitdagende speelplek geworden waar zowel kleine kinderen als basisschooljeugd terecht kunnen.

1 opmerking:

Han zei

Op dit moment is men ook bezig met de aanleg van een speeltuin plus ontmoetingsplek tussen Jensemaheerd en Wilkemaheerd, op het voetbalveldje daar aan de rand van de wijk. Wat een activiteit!!