maandag 18 april 2016

MAANDAGOCHTEND (272)Lege blikken, plastiek flessen, een of andere flacon en ander troep. De Beijumer eenden hebben er geen zin meer in. Godsamme. Zie hun lichaamstaal op bovenstaande afbeelding. Locatie sloot langs de Beijumerweg, ter hoogte van de Grevingaheerd

De eenden denken ahw: aan onze lijven geen drekkige polonaise. Maar zie ook de vernielde plastiek stoel. Hallo asocialen, hier gaan wij niet in zwemmen. Lijkt het tweetal dat we op de foto zien te communiceren. De linker eend draaide de troep in de sloot langs de Beijumerweg ter hoogte van de Grevingaheerd demonstratief de rug toe (hier hoor ik niet bij), de ander zat het met afgrijzen te bekijken. Na het maken van de foto draaide hij/zij (hoe kun je zien wat voor geslacht een eend heeft?) zich om.

Gelukkig, bij onze nette wijk-buren, in de Hunze liggen de paardenkeutels op straat. Zie afbeelding, het gras is elders niet altijd groener. In de Hunze is ook wel een stront aan de knikker.
Op de achtergrond loopt richting links het Heerdenpad richting Beijum (rechts naar de Korrewegbrug en naar Stad). 

Op de rechter afbeelding zien we een paard en wagen op een muur in de Menkemaheerd aangeplakt. Hier geen paardenkeutels, nee, er wordt gewerkt. Netjes. Zo hoort het.

Hoe hoort het? Gisteravond kwam een bericht binnen:
Heeft u het glas al zien liggen bij de afvalcontainers aan de Claremaheerd? Iemand heeft het er rechtop tegen de container gezet en nu viel er vanavond een meisje bovenop. Het meisje en haar vader zijn zich rot geschrokken (ik ook toen ik het zag) maar Godzijdank is ze er ongedeerd van afgekomen.

De blogger had geen zin om er heen te lopen voor een foto. Maar hij stelde zich voor dat het glas tegen de container omhoog stond. Zoals ooit broden op de containers lagen.

Het is 18 april en de nieuwe week is begonnen. April doet wat hij wil. Milieuvandalen doen wat ze willen, net als eenden en paarden. De mens, niet te vergeten.

Een prettige nieuwe week toegewenst. En doe vooral wat u wil doen (en draag daar verantwoording voor!).

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Bruine eend (schutkleur) is het vrouwtje en de mooi gekleurde is het mannetje

Anoniem zei

Op Lijn6 komt logo van Strato-provider met bericht van onbereikbaarheid in beeld. Is met papieren Beijumer verschijnen digitale Lijn6 verscheiden?

Anoniem zei

Ze rijden in Beijum (2 meisjes)ook geregeld met paarden over het fietspad en stoep en de uitwerpselen blijven dan liggen