vrijdag 8 april 2016

HILDA HOFSTRA EXPOSEERT IN DIERENARTSPRAKTIJK STAD TOT WAD


Een half jaar geleden exposeerde ze in de huisartsenpost in het Gezondheidscentrum aan de Emingaheerd. Zie nog eens hier.
Kunstenares Hilda Hofstra uit Beijum heeft de smaak te pakken. Momenteel loopt een expositie van haar in dierenpraktijk van Stad tot Wad. Tot 20 mei.....

Begin van de week fietste de blogger de wijk uit richting de Noorddijkerweg en Lewenborg. Dit naar aanleiding van dit bericht:
Vanaf maandag 14 maart exposeert Hilda Hofstra bij de dierenartsenpraktijk van Stad tot Wad. Noorddijkerweg 26A, 9734 AT Groningen. Nieuwsgierig  geworden? Hartelijk welkom om te kijken. ..ook zonder ziek huisdier. Veel nieuw werk te zien. Tot 20 mei. Tijdens de openingstijden te bezichtigen.

Het was een prettig fietstochtje door Kardinge en over de Noorddijkerweg. De beelden van de prille lente bleven een beetje op het netvlies van ondergetekende hangen. Prachtig, de eigen innerlijke beelden werden versterkt door de schilderijen van Hilda Hofstra die in een grote ruimte van Stad en Wad hangen. Schilderijen die onder meer in het Kardingegebied en rondom Beijum zijn gemaakt.

Zie foto's. En zie ook benedenste afbeelding, het is schilderachtig en de moeite waard om even naar de expositie te wandelen of te fietsen.

Op haar website stelt ze zich even voor:
Ik schilder sinds 1997.  Het liefst werk ik met acrylverf maar soms gebruik ik ook pastelkrijt en aquarelverf.  Mezelf blijven ontwikkelen vind ik belangrijk en daarom laat ik me graag bijscholen. Ik heb o.a. les gehad van Walburgis Meijer en Maike van der Kooij.
 De onderwerpen en inspiratie haal ik vooral uit de naaste omgeving en de natuur. Af en toe krijgt ook de fantasie de vrije loop. Mijn penseelstreek is fors, ook op de kleinere werken. Het kleurgebruik is vaak wat ingetogen.
Het schilderen is voor mij nog steeds een avontuur, wat ontstaat er uiteindelijk? Ik pin me dan ook niet vast op een specialisme maar schilder wat me op een bepaald moment aanspreekt. En dat doe ik met veel plezier. Ik hoop dat u ook geniet van mijn werk. Hier op de site of ..wie weet bij u aan de wand.
De laatste tijd schilder ik vaker groot abstract werk en maak ook collages.
Al het hier getoonde werk is te koop. Als u zelf een wens heeft voor een onderwerp of specifieke kleuren, dan denk ik graag met u mee. Heeft u interesse stuurt u mij dan een bericht via hildahofstra@gmail.com
(De schilderijen zijn te koop...)
Vanuit Beijum door het Kardingegebied richting de Noorddijkerweg....

Geen opmerkingen: