woensdag 6 april 2016

"MENSEN, STEM NIET, HET IS EEN NEP-REFERENDUM"


"De mensen die dit referendum hebben bedacht proberen de onderkant van de samenleving op te hitsen. Verscheur je stembiljet en stem niet. Het is een nep-referendum."

Beijumse die foto instuurde is duidelijk. "Hier doe ik niet aan mee." Over de SP is ze vernietigend: "De SP is van oudsher maoïstisch, deze politieke partij heeft het niet zo op met buitenlanders. Het is een linkse partij maar met een griezelige rechtse agenda."


Een nep-referendum. Waar kennen we dat van? Het doet denken aan de stoere opmerking van een der langstzittende parlementsleden (die zich het meest en veelal schreeuwend afzet tegen hetzelfde parlement) over dat het Nederlands Parlement een nep-parlement zou zijn.
Volgens de teleurgestelde en niet stemmende Beijumse moet het nep-parlement dit nep-referendum naast zich neer leggen.
Zogezegd gaan we een nep-feestje der nep-democratie tegemoet.

Tis wat. De Beijumblogger zal vandaag wél z'n stem uitbrengen. Of het een nep-nee of nep-ja wordt, laat hij diplomatiek in het midden.

6 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Mijn advies is: laat u niet dol maken door het monsterverbond van SP + PVV = SPVV. De partijen van de uitsluiting (exclusief denken) en EVE (= Eigen Volk Eerst). Puur NATIONALISME!!! De partijen die steeds schreeuwen over "elites", waar ze op afgeven.

Laat u niet in de war brengen door de narcist Thierry Baudet, die zelfs de geschiedenis wil herschrijven.
In Buitenhof van een paar weken geleden vergelijk hij de EU-politiek met de politiek van Napoleon en het nationaal-socialisme tijdens WO II. Toen ontplofte ik.

Ik stem voor. Vooral omdat ik Poetin niet wil laten lachen. De man die De Krim annexeerde (in strijd met het Volkenrecht) en de opstandelingen in Oost-Oekraïne steunt.

Bovendien: het volk van de Oekraïne wil graag meer aansluiting bij de EU. Weg uit de Russische invloedssfeer. Dat begrijp ik heel goed.

Anoniem zei

Eindelijk es een keer tussentijds de kans, Rutte en z,n heilige handelmaatjes te laten weten dat dat Oekrainse geld stinkt, en in de zakken van de belasting ontduikende rijksten verdwijnt en dan je kans verspelen, is een beetje dom.
En laat de Oekrainers het gevecht met Poetin lekker zelf uitvechten i.p.v. ons in een nieuw belastinggeld veslindend gewapend conflict te storten waar de armsten uiteindelijk toch weer het gelag voor moeten betalen. Want wat worden die er nu eigenlijk beter van met onze rechtenloze flexibele zzp 0 uren contracten?

Anoniem zei

Ik stem tegen.

Jan Fré Boven zei

Kees, Putin heeft De Krim niet geannexeerd. De inwoners van de Krim hebben een referendum gehouden met een gigantische opkomst. Het overgrote deel van de stemmers wilde bij Rusland horen.

Wat er momenteel gaande is, mede door dit "handelsverdrag" kan leiden tot iets waar we met z'n allen niet op zitten te wachten. Een fatale oorlog (inclusief gebruik van kernwapens). Putin is geen lieverdje en wordt als een groot vijand afgeschilderd. Hij wordt steeds groter gemaakt. Dat is goed nieuws voor de oorlogsindustrie. Geld naar defensie, want Putin gaat ons aanvallen. Putin valt alleen aan als de NAVO/VS het al te bont gaan maken. De NAVO staat in zekere zin aan alle grenzen van Rusland, en dat is indertijd niet met Gorbatsjov afgesproken.

Dus stemmen: in ieder geval niet voor. Blanco is ook een optie (of ongeldig).

An zei

Ik stem hartstikke tegen. In oekraïne neemt men het niet zo nauw met de regels en ook niet met het dierenwelzijn. Wat ligt er straks bij ons in de schappen en waar loopt dat op uit? Nederland begint zich langzamerhand steeds een heel klein beetje meer bewust te worden van het feit dat voeding onze welvaartsziektes veroorzaakt, dan gaan we toch niet weer terug naar het nulpunt??? (of daaronder).
STEM NEE!!! Het kan nu nog! Alleen vanavond!!!

Anoniem zei

An, denk ff na en laat je geen angst aanpraten. In Nederland is een voedsel en warenautoriteit, alles kan niet zomaar in schappen komen te liggen. By the way, als je eens zou weten wat er allemaal in het voedsel ligt wat momenteel in de schappen zit, zo je je rot schrikken. Hou toch op met die angst voor het vreemde, er komen ook alleen maar boeven en verkrachters onze kant op. DENK NA!