woensdag 6 april 2016

RELATIEVE RUST IN STEMBUREAUS BEIJUM TOT ZOVER
Met uitzondering van de stembureaus in de Gymzaal en in het Heerdenhoes kunnen de mensen die achter de tafel zitten om stembiljetten te controleren rustig met elkaar kletsen om de tijd te doden.

Dat was de indruk van ondergetekende tot ongeveer 16.00 uur vanmiddag. Als het zo door gaat kun je je afvragen of het aantal stemhokjes niet beter gehalveerd had kunnen worden. En, er zijn natuurlijk mensen slecht ter been, en het is daarom goed dat er stembureaus verspreid over de wijk zijn, maar los daarvan, qua aanloop zou je denken dat drie stembureaus voldoende zouden zijn geweest.

Eerst even naar de gymzaal, dit wordt het drukst bezochte stembureau van Beijum vandaag. Geen wonder, de gymzaal ligt pal naast het winkelcentrum, hét ontmoetingspunt in de wijk. Het liep hier redelijk op een aan, zie foto boven.

Dan foto links, locatie het Trefpunt. De blogger ging er even een foto maken om daarna even in de hal van het Trefpunt een kwartier te verpozen. Er kwam niet een stemgerechtigde binnen.
Wonderlijk, 150 tot 200 meter van het Trefpunt is nog een stemlokaal en wel in de Tine Marcusschool. Zie foto helemaal beneden. De heren hadden een vrolijke bui en vermaakten zich prima. Na het maken van de foto bleef ondergetekende een minuut of vijf tot tien hangen. Er kwam geen enkele stemgerechtigde binnen.

Ten slotte ging de fietstocht naar de Kleihorn, de laatste van zeven (!) stembureaus in de wijk die ondergetekende aandeed. Zie foto rechts beneden. Na het maken van de foto bleef de blogger even in de Kleihorn hangen. Binnen een half uur druppelden welgeteld twee mensen binnen om hun stem uit te brengen.

Het 'feest der democratie' kost vandaag 40 miljoen euro. Wat niet is kan nog komen, maar de mensen die de stembureaus in de wijk beheren hebben tot nu toe relatief weinig aanloop. Maar goed dat ze elkaar nog hebben om de tijd te doden.

Update 18:21 uur, meerdere lezers vragen zich af hoe het kan dat er in een plaats als Oldenzaal vijf stembureaus zijn, en in een wijk als Beijum maar liefst zeven.Geen opmerkingen: