maandag 4 april 2016

KINDERZWERFBOEKENSTATION FOSSE(BIEB)MAHEERD BEIJUM


Debbie met "Wie wordt m'n baasje?"
Boeken én Cd's.... 
 Een goede voorjaarsschoonmaak hoeft zich niet tot de eigen woning te beperken. Een schuurtje meenemen behoort tot de mogelijkheden. Maar als je een bieb-kast voor je huis hebt staan, kun je daar de bezem, of, zoals u wil, de stofkam ook mooi even doorheen halen.

De Fossebieb bestaat een half jaar. Het loopt goed. Maar alles heeft onderhoud nodig. Ook een bieb. Vorige week op een avond belde de Beijumblogger bij beheerster Debbie van der Zande aan. Foto's die zijn te zien werden gemaakt. De onderste plank van de Fossebieb in onlangs opgeschoond.
Vanzelfsprekend is het domein voor (kleine) kinderen op de onderste plank gesitueerd. Debbie: "Sommige boeken voor volwassenen haal ik eruit, er is bijvoorbeeld weinig interesse voor management-boeken. Wat ook opvalt is dat er voor VenusMars weinig interesse is." 

De Fossebieb heeft er een functie bijgekregen, een titel die goed in een scrabble-spel zou passen: Kinderzwerfboekenstation.
Via Facebook:
 Heb je zelf een boek dat je graag wilt laten zwerven, dan pak je een sticker van het stapeltje en plak je er eentje op het boek en eentje in het boek en meld je het aan bijwww.kinderzwerfboek.nl, je schrijft de code op de sticker aan de binnenkant en dan zet je het in de minibieb.

Heel veel plezier!
Kinderzwerfboek
De Fossebieb is vanaf nu ook een Kinderzwerfboekenstation. Je vindt vanaf morgen een flinke lading nieuwe boeken in de bieb. Elk boek met een kinderzwerfboekensticker voorop heeft een code aan de binnenkant staan, waarmee je het boek als 'gevonden' kunt aanmelden. Je mag het boek na het lezen weer terugzetten of door laten zwerven.

Maar dan de foto's links en rechts beneden. We zien kinder-VIP en Senaatslid Hidde Kruims van de kinderboekenjury met een stembus bij de Fossebieb staan. Een toepasselijke combinatie, een kinderjurylid en een kinderzwerfboekenstation.


Vader Jort via Twitter:

15 hours ago

Geen opmerkingen: