zaterdag 30 april 2016

PLEINTJE KREMERSHEERD WORDT OPGEKNAPT


De auto's stonden er schots en scheef geparkeerd en het geheel zag er chaotisch en onoverzichtelijk uit. Een mix van buurtparticipatie en overleg voeren met de gemeente maakt dat omwonenden van een pleintje in de Kremersheerd over drie weken prettig samen kunnen zitten. De parkeerplekken verdwijnen, er komen zitbankjes en een bloemperkje.  

De omwonenden hebben voor de plannen vanochtend of gisteravond zelf de handen uit de mouwen moeten steken. Zie bovenste foto voorgrond, een beste partij stenen en tegels is verwijderd.


Behalve dat er zitbanken bloemen (en ene groenperkje) komen, wordt er ook nog iets met de ruimte gedaan. Een dood boompje zal worden verwijderd (nog net zichtbaar achter de rode auto, op de andere foto's zien we hem in het midden staan). En het boompje dat in het midden staat (bovenste afbeelding) zal worden verplaatst omdat de vuilniswagen er anders geen rondje kan draaien.

De saamhorigheid in dit stukje Kremersheerd is groot en eens temeer blijkt dat je samen iets kunt bereiken.

In elk geval wordt over drie weken de nieuwe situatie op Beijumnieuws gezet, wellicht wordt tussendoor de ontwikkeling van een oud naar een nieuw pleintje nog een keer belicht.

Geen opmerkingen: