vrijdag 22 april 2016

SHELL EN DE NAM BEDIENEN ZICH VAN CHANTAGEZijn de multinationals van Shell en de NAM, waar zeer veel geld zit, bezig om hun Grote Geld boven het welzijn van de mensen in Groningen te zetten? Shell is vijftig procent eigenaar van de NAM. Het lijkt er sterk op dat beide organisaties machtmisbruik en chantage hoog in het vaandel hebben staan. 

Gezien dit bericht.

Als de gaswinning verder wordt verlaagd, is er mogelijk niet genoeg geld om huizen in Groningen op te knappen en te versterken. Dat schrijft Shell in een brief aan Kamerleden die is ingezien door RTV Noord. Dinsdag bepaalde minister Kamp dat in Groningen niet meer dan 27 miljard kuub gas gewonnen mag worden.
NOS.NL
Zie de laatste aflevering van Aardbevingsschade door gaswinning in Beijum.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Geen geld voor Groningen ook geen gas meer dicht die kraan .50 % van 0 = 0

Anoniem zei

Maffia, moeten naar oorlogstribunal naar Den Haag worden gestuurd en berecht worden. Geen geld voor Groningen, geen gas meer uit onze bodem. Zegt het voort!

Kees Huizenga zei

Het beste is om de NAM van overheidswege te gaan ontbinden. Omdat het een staatsgevaarlijke en terroristische organisatie is.

De NAM verraadt de provincie Groningen! Puur landverraad!

De NAM bevestigt door deze brief een organisatie te zijn, die het contact met de samenleving totaal heeft verloren. Deze club is maatschappelijk onverantwoord bezig. Opheffen dus!

Jan Fré Boven zei

Shell chanteert. Dat hoort niet zo. De Nederlandse staat heeft overigens ook flink geprofiteerd van het leeghalen van de bodem onder Groningen. Het is niet alleen de NAM die moet betalen, maar ook de Nederlandse staat (dat zijn we met zijn allen).

Bert zei

Laat voortaan de tankstations van Shell links liggen

Kees Huizenga zei

Zie verder:

http://www.groninger-bodem-beweging.nl/710-shell-lobby-in-tweede-kamer-niet-verrassend

http://www.groninger-bodem-beweging.nl/666-gbb-zet-door-en-wil-vervolging-nam-via-een-artikel-12-sv-procedure-zie-het-persbericht-hierover

http://www.groninger-bodem-beweging.nl/images/pdf/20160402-verzoek-Hof-vervolging-NAM-concept.pdf

De NAM handelt in strijd met diverse volkenrechtelijke verdragen. Ik noem het Europees Verdrag ter Bescherming van de Rechten van de Mens (EVRM), het Verdrag inzake Burgerlijke en Politieke Rechten (BUPO-verdrag) en het Europees Sociaal Handvest van de Raad van Europa.

Het gaat vooral om publieke - en private veiligheid, het recht op een normaal gezinsleven en het recht op deugdelijke huisvesting. Bovendien maakt de NAM zich schuldig aan publieke - en private gevaarzetting. Tevens betreft het schadevergoeding vanwege mijnbouwschade. Om over immateriële schade maar te zwijgen!

De NAM valt te vergelijken met een keiharde kolonisator van het wingebied/wingewest Groningen, die geen oog effect voor de effecten van haar beleid voor de directe woonomgeving (de provincie Groningen). Het gaat alleen om geld. Om UITBUITING! De mensen en de slachtoffers spelen totaal geen rol. Ten diepste is de NAM er alleen voor zichzelf. Dit weerzinwekkend kolonialisme dient afgezworen te worden. Indonesië en Suriname gingen ons voor…

Kees Huizenga zei

Zie verder:

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/162185/GBB-vraagt-kabinet-om-reactie-op-lobbywerk-Shell

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/162146/Kamerlid-pakt-lobbyisten-van-Shell-bij-kop-en-kont

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/161939/Kamer-houdt-vast-aan-daling-van-de-gaswinning


Het lijkt me zeer verstandig toe dat de Nationaal Coördinator Groningen zich niet meer laat beïnvloeden door de NAM. Geen schadeafhandeling door personen, die ooit voor de NAM hebben gewerkt.

Geen keurmeesters met een besmet verleden. Geen slagers, die hun eigen vlees keuren!

Kees Huizenga zei

Hierbij verstandige taal van de NCG:

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/162192/Alders-Lobbybrief-Shell-is-onverstandig

De lobby van Shell en de NAM is rampzalig voor het imago en de reputatie van deze bedrijven! Alsof Shell en de NAM “Eigenmachten” zijn met hun eigen bureaupolitiek.

Zie tevens:

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/162063/Tweede-Kamer-stoort-zich-aan-koers-van-de-NAM

Kees Huizenga zei

Een correctie van een volzin in mijn reactie van gisteren 13:27 uur. Deze zin moet luiden:

"De NAM valt te vergelijken met een keiharde kolonisator van het wingebied/wingewest Groningen, die geen oog heeft voor de effecten van haar beleid voor de directe woonomgeving (de provincie Groningen)."


De NAM maakt de hele provincie Groningen onveilig! Dit is waarlijk terreur! Bovendien is er forse milieuschade. De Staat der Nederlanden (als privaatrechtelijke rechtspersoon) is hiervoor medeverantwoordelijk en zeker minister Henk Kamp.

Zie verder deze lijst:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Terrorisme_in_Nederland

https://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaal_Co%C3%B6rdinator_Terrorismebestrijding_en_Veiligheid


Ter vergelijking: zie wat Shell in Nigeria heeft gedaan.

Zie:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Nigerdelta

https://nl.wikipedia.org/wiki/Economie_van_Nigeria

https://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_issues_in_the_Niger_Delta

https://nl.wikipedia.org/wiki/Royal_Dutch_Shell

Kees Huizenga zei

Hierbij een goed artikel uit de Volkskrant, geschreven door Jurre van den Berg. Volgens mij zijn de Groningers ziedend. “Boos” is m.i. te zacht uitgedrukt.

Zie: http://www.volkskrant.nl/binnenland/groningen-boos-over-chantage-gaswinning-shell~a4288687/

Citaat gedeputeerde Eelco Eikenaar: “Onder het herstellen van schade ligt geen economische basis, maar een juridische verplichting.” Einde citaat.

Dit is de kern. Punt uit!

De vraag is: in welke (droom)wereld leven die juristen en bestuurders van de NAM en Shell?