zondag 10 april 2016

HET VOORJAAR JUBELT ER OVER IN BEIJUM Het was een prachtige voorjaarsdag vandaag. Droog, zonnig. Tijd om er op uit te trekken en een fietstochtje (voor het eerst zonder jas aan dit jaar) te maken.

Op een speelveldje in de Bottemaheerd schommelden twee jongedames dat het een lieve lust was. Zie foto boven, het ging lekker hoog. Links achter het in het wit geklede meisje zien we bloesems.

En die zien we ook op de linker afbeelding, locatie Fossemaheerd.

Op de rechter afbeelding zien we het restant van een zaterdag Lentekriebelen in de Jaltadaheerd. Goed bezig Jaltadaatjes. Anderzijds, wat hadden jullie een troep in jullie woonheerd liggen, we zien een vuilniszak of vijftien met troep.

Foto beneden is langs de westelijke wijkring gemaakt. Rechts, niet zichtbaar ligt de Bunnemaheerd. De fotograaf stond met de rug naar de Kremersheerd gericht.

We zien honderden gele voorjaarsbloemen, narcissen waarschijnlijk (ondergetekende weet het verschil niet zo goed met krokussen).

Op de achtergrond zien we Beijumers weglopen die prettig hun honden hebben uitgelaten op het grasveldje achter het geel.

Foto links, het was ergens ook nog wel weer een beetje fris. Weet je wat? We bouwen een hut. Lekker beschut.
Locatie, ook in de Fossemaheerd.

Het voorjaar van 2016 jubelt erover. Kinderen spelen buiten, mensen werken in de tuin, bloesems. Konden we de tijd maar trager laten lopen, dit is een geweldige tijd. Het gaat veel te snel weer voorbij.


Geen opmerkingen: