dinsdag 12 april 2016

DE HORTENSIA KREEG UITEINDELIJK EEN GOEDE PLEK....


Wat aardig van de gemeente Groningen om afgelopen week een nieuwe struik of plant midden in de Froukemaheerd te poten. Maar had ie niet beter meer richting stoep en boom kunnen komen te staan?

Dacht de blogger vorige week een beetje onnadenkend. Achteraf blijkt, je moet de gemeente ook niet overal de schuld van geven.....

Maar wat stond die plant daar toch ongelukkig.
Zie afbeelding links. Een hortensia was in een groenperk geplaatst.

Het geheel zag er waarschijnlijk goed bedoeld maar ook wat ongelukkig uit.

Even vlakbij contact leggen. Weten jullie wat die plant daar doet en waarom en door wie die daar neer is gezet? Froukemaheerdster: "Die stond bij ons in de tuin en was overbodig geworden. Daarom hebben we hem daar in de klei gezet."

Buurtbewoner en bewoonster kregen er lucht van. "Die staat daar niet goed", aldus buurtbewoonster. "Laten we hem mee nemen naar het pleintje verderop in de Froukemaheerd." Froukemaheerdster vond het goed. De plant stond er toch maar te verpieteren, niet diep genoeg met de kluit in de klei en ontzettend droog want geen water.

Hortensia werd opgetild en naar een perk op het Froukemaheerd-plein gedragen. Zie foto rechts.

Daar werd hij op een prettige manier ter aarde besteld. Niet in droevige zin. Maar in welkom en kom erbij-zin. Zie foto boven. Het pleintje op de Froukemaheerd  is een prachtige en gratis hortensia rijker. Dat ie mag bloeien en groeien.

1 opmerking:

Anoniem zei

Vraag me af of dat wel goed gaat komen met die plant. Hortensia's laten snel het blad hangen als het ook maar een beetje warm weer is. Daar komt dan nog bij dat door het verpoten de diepere wortels zijn doorgestoken. Voor zo'n grote plant kan dat wel eens funest zijn. Veel water geven dus of als het echt niet gaat flink terugsnoeien.