zaterdag 2 april 2016

BUSHALTE STOEPEMAHEERD WORDT AANGEPAKT


De bushalte bij Winkelcentrum Beijum voldoet al langere tijd niet aan de eisen. Gehandicapten, rolstoelers, en die wonen nogal in de buurt, kunnen moeilijk buslijn 4 van en naar de stad inrijden. Veel te laag. Maar hier komt binnenkort verandering in. 

Zie bovenste afbeelding. Op het gele bord staat dat dit gedeelte van de Stoepemaheerd, de busbaan, vanaf maandag 11 april, 07.00 uur t/m vrijdag 13 mei afgesloten.

Dat is maar liefst ruim een maand.
Zie foto links. Wat een armzalige bushalte zien we. Volstrekt uit de tijd. En ongeschikt voor mensen (met een beperking) om fatsoenlijk in te kunnen stappen.
Hoe moet het dan wel worden? Zo. Zie dit bericht.

Op de rechter afbeelding zien we een gele streep op de voorgrond. Op ongeveer dezelfde plek vanaf de andere kant van de bushalte is nog een gele streep aangebracht. Daartussen in wordt alles gerenoveerd.

Zie ook de onderste afbeelding, de vuilniscontainer en de plantenperk zullen worden verplaatst.
Dit gedeelte van Stoepemaheerd-Beijum gaat drastisch op de schop. Cycleshop Postma blijft in de maand waarin de werkzaamheden gaan plaatsvinden bereikbaar.


3 opmerkingen:

Ard zei

Waarom niet de bussen laten rondrijden op de wijkring i.p.v. elkaar laten passeren op deze nauwe doorgang. Het is al vaker aan de orde geweest, maar iets anders dan dat de rit dan te lang zou duren heb ik niet gehoord.

Anoniem zei

Levens gevaarlijk die steeg waar bussen door heen moet scheuren, maar ja het is maar Beijum daar mag alles van de gemeente !!!

Anoniem zei

Rondrijden op de wijkring, d.w.z. in-een-keer uitstappen en instappen, zou voor degenen die achterin Beijum wonen, goedkoper uitpakken met de OVchipkaart, want minder kilometers omrijden. Goed idee; wil de Sociale Long dit oppikken of blijft de BOB de club om dit bij de gemeente te pitchen? Had dit dicht bij huis onderwerp liever gestemd in referendum dan die EU-uitbreiding met Oekraine.