Foto is een beetje vervaagd ivm privacy |
Een cursus met losse handen rijden zou niet gek zijn. Aan de andere kant, wat kunnen veel mensen dat al goed. Ga voor de aardigheid eens een half uur op het Heerdenpad staan turven hoeveel mensen er zonder dat ze de handen aan het stuur hebben voorbij komen. En daarbij ook hoeveel er dan een smartphone in de hand hebben.
Bizar om te zien. Hele volksstammen zijn terwijl ze aan het verkeer deelnemen online. Ze hebben meer oog en aandacht voor wat er op hun smartphone is te zien dan dat ze op hun medeweggebruikers letten.
Op bovenstaande afbeelding zien we een fietser met losse handen appen, mailen of surfen. Foto rechts, met losse handen op het Heerdenpad.
Foto links, jongedame gaat helemaal op in haar smartphone. Ze zou zo tegen een lantaarnpaal kunnen lopen.
Foto rechts beneden, oefenen in met losse handen rijden? Mag natuurlijk niet, anderzijds een geoefende losse handenrijder is veiliger in het verkeer dan een wiebelige losse handenrijder.
Foto helemaal beneden, de Beijumblogger nam de proef op de som en hij ging met losse handen rijden. In een hand de smartphone en in de ander de camera. Even z'n tijdlijn op Twitter navlassen. Links soep, hij wiebelde gevaarlijk langs de berm naast het fietspad.
Steeds meer kinderen en jongeren raken betrokken bij een ongeval doordat ze op hun smartphone loeren in plaats van op te letten in het verkeer.
Vaak gebeurt dat op de fiets. Leerlingen van de scholen in Groningen krijgen daarom les in smartphonegebruik.
Daarbij wordt een fietssimulator gebruikt, waarin je de gevolgen ziet als je fietst en tegelijkertijd een berichtje verstuurd.
Daarbij wordt een fietssimulator gebruikt, waarin je de gevolgen ziet als je fietst en tegelijkertijd een berichtje verstuurd.
Er is ook een prijs aan verbonden. Via een app kunnen de jongeren punten verzamelen als zij de telefoon niet gebruiken tijdens het fietsen. OOG
2 opmerkingen:
Boter op je hoofd? Je maakt zelf ook vaak foto's vanuit de auto als je rijdt. Die staan hier vaak op je blog.
Kritische reacties zijn altijd welkom, ook van DDD. Boter op je hoofd hebben impliceert schijnheiligheid, iemand iets verwijten wat jezelf ook doet. Ik heb het stuk nog eens gelezen, ik kom geen verwijt tegen, zelfs helemaal geen waardeoordeel over de smartphone-gebruikers in het verkeer. Neemt niet weg dat ik de kritiek van DDD waardeer. By the way, foto's worden met een cameraatje gemaakt en niet met een smartphone waarop getuurd zou kunnen worden. Blijf deze blogger ook kritisch volgen!
Een reactie posten