maandag 11 april 2016

OMGEVING BUSHALTE STOEPEMAHEERD OP DE SCHOP


Bussen en vrachtwagens die komen lossen en laden bij Winkelcentrum Beijum kunnen er vanaf vandaag niet meer langs. Fietsers worden omgeleid. Lopen kan wel, maar hou dan wel rekening met vieze schoenen.

Het was al aangekondigd op Beijumnieuws maar vanochtend om 07.00 uur begon de daadwerkelijke aanpak van de bushalte en omgeving aan de Stoepemaheerd.


Zie foto boven, alle foto's tegen 15 uur vanmiddag gemaakt, de bushalte oude stijl behoort tot het verleden. Op nog dezelfde afbeelding zien we rechts achter de auto vuilniscontainers, die worden een meter of tien verplaatst en komen voor de ingang van de gymzaal, zie foto links, de fundering van de containers wordt gelegd.

Een Beijumse vanochtend: "We kunnen niet meer pinnen in de steeg die naar het winkelplein leidt." Zie weer bovenste afbeelding, het 'zandpad' links gaat richting steeg. Het goede nieuws is, er kan gewoon gepind worden.


Foto beneden is vanaf de steeg genomen, de operatie is ook een bezienswaardigheid, zowel voor ouders als ook voor kinderen.
Foto rechts beneden geeft ook een inkijkje in de winkelsteeg. Behalve de containers gaat het groenperkje ook verdwijnen. Op GroningenBereikbaar staat al drie jaar:


De gemeente is al geruime tijd bezig met het verbeteren van de toegankelijkheid van bushaltes in de stad. In totaal zijn er nu 250 haltes aangepast. Voor 2015 moeten er in totaal 420 bushaltes toegankelijk zijn gemaakt. Dit jaar worden 85 haltes aangepast. De gemeente ligt hiermee op schema.

Het toegankelijk maken van bushaltes is een belangrijke stap in het verbeteren van de toegankelijkheid en aantrekkelijkheid van het openbaar vervoer, vindt het college. De aanpassingen aan de bushaltes bestaan uit het verhogen van de halte, zodat een gelijkvloerse in- en uitstap word gecreëerd en uit het aanleggen van geleide lijnen voor blinden en slechtzienden. Hierdoor wordt het voor mensen met een lichamelijke of visuele beperking eenvoudiger om met het openbaar vervoer te reizen.
Geen opmerkingen: