donderdag 21 april 2016

AARDBEVINGSSCHADE (DOOR GASWINNING) IN BEIJUM (15)

De correcties zijn zichtbaar....

"De NAM is één grote oplichtersbende. Ze zijn tot op het bot corrupt, net als het Centrum voor Veilig Wonen. Ze spelen onder een hoedje en zijn niet te vertrouwen."

Gekwetste en zich benadeelde Groningers aan het woord. In dit geval een in Beijum wonend echtpaar met schade aan hun koophuis. Gaswinning. De woede was voelbaar tijdens het interview. "Ja, schrijf het maar op, we worden met z'n allen beduveld door de NAM."

Nadat de blogger gistermiddag de foto's van gerepareerde schade aan het huis van de bewoners van de Onnemaheerd had gemaakt, ging hij mee naar binnen om hun verhaal op te tekenen. Het werd één grote aanklacht: "Ze zitten al die jaren van het noorden te profiteren en dan doen ze dit. Ons in de steek laten."

Ze ontdekten naar aanleiding van de aardbeving in 2014 scheuren in de buitenmuren van hun huis. Het werd gemeld, er kwam een schade-expert langs, de schade werd toegekend en een en ander werd onlangs gerepareerd. Naar tevredenheid? "Een persoon was twee dagen bezig. Er zijn een paar stenen vervangen, de rest, is met lapwerk zogenaamd gerepareerd. De meeste stenen waar scheuren in zaten zijn vanaf de buitenkant een centimeter met rood spul bijgewerkt zodat het wat lijkt. maar binnen in de stenen zijn de scheuren nog gewoon aanwezig. en dat door een zogenaamd erkend bedrijf."

De bewoners kwamen zeer ruim over de duizend euro uit met hun schade. De waardevermeerdering werd geclaimd. En de woede loopt op. De NAM en het CVW krijgen een nieuwe uithaal hun kant uit. "Het is de Firma List en Bedrog. Er werd verkondigd dat wij net als andere gedupeerden recht hadden op die 4000 euro schadecompensatie. Daarvan uitgaande hebben we alvast nieuwe kozijnen laten plaatsen, ze hadden het toch beloofd? Nu mogen we er waarschijnlijk zelf voor opdraaien. Met dank aan de oplichters."

Groningers, Beijumers, met een ingewortelde wantrouwen richting instanties, worden zwaar beduveld. Afspraak is toch afspraak? Er werd toch duidelijk gesteld dat gedupeerden waardevermeerdering konden claimen? Twee weken geleden, een gedupeerd stel in Beijum liet alvast isolatiemateriaal in hun woning aanbrengen. Waarschijnlijk mogen ze de gemaakte kosten zelf ophoesten.

"Hoezo is de pot leeg. Schade is toch schade? Dat is niet de afspraak! We zijn bang dat veel meer mensen in de problemen komen door de NAM, CWV en de overheid."

Weer twee mensen erbij die hun vertrouwen in 'de politiek' helemaal kwijt zijn geraakt.
Zie afbeeldingen, de gerepareerde schade is zichtbaar. Halfbakken reparaties, aldus de bewoners.

Zijn er meer Beijumers (Zuidwolde/Hunze) die hun verhaal in deze serie willen doen? Hoeft niet met naam en toenaam.
Klachten? Tevreden? Ongerust? Beijumnieuws@ziggo.nl

3 opmerkingen:

Anoniem zei

En we blijven maar doorhobbelen zonder ons te roeren. En we geloven Hans Alders en we zijn richting Maffia-NAM. Wanneer straat Groningen op tegen deze NAM-terreur?

Anoniem zei

We wonen niet in Beijum, en hebben wel de subsidie ontvangen. Maar het overkomt ons ook dat de aannemer die wel gecertificeerd is voor aardbevingsschade het herstel niet vakkundig heeft uitgevoerd. Deze is zelfs tijdens zijn werkzaamheden gestopt. Een hele nare situatie. Net of de schade aan de woning al niet erg genoeg is. We hadden nog niet lang geleden ons hele huis opnieuw laten invoegen daar is nu niets meer van te zien. Veel aannemers en klusjesmannen willen zo hun slag slaan.

Ann zei

Ikheb aan Patrimonium doorgegeven dat er een grote scheur van 80 cm. in de buitenmuur is. Zij zijn langs gekomen en hebben foto's gemaakt. Daarna niets meer gehoord.