zondag 3 april 2016

KOP VAN GROENE HART WORDT OVERZICHTELIJK....De oostkant van het Groene Hart van Beijum, ter hoogte van de Ypemaheerd, ligt al maanden op de schop. Tientallen bomen zijn neergehaald, zie nog eens de boomstammen, struikgewas is uitgedund en klei is ahw omgeploegd.
De Groene Long in Beijum wordt ter hoogte van zorgcentrum Innersdijk overzichtelijker en toegankelijker. Dat heeft het stadsbestuur met bewoners, natuurvrienden en professionals afgesproken. Er worden onder meer bomen gekapt.
Er worden 67 bomen gekapt. 35 andere bomen komen daarvoor in de plaats. Ook andere planten worden weggehaald en in mindere mate vervangen door heesters. Ook de oevers van de vijvers, wegen en het trapveldje bij de Ypemaheerd worden opgeknapt. Het park moet daardoor opener, aantrekkelijker en toegankelijker worden.
Alle bewoners en andere betrokkenen krijgen nog de kans te reageren op de plannen. Begin volgend jaar kunnen de werkzaamheden beginnen. Lees hier.
Overzichtelijker, aantrekkelijker en toegankelijker. Dat klinkt redelijk pretentieus, aantrekkelijk is immers een kwestie van smaak, wie bepaalt of dit groen-gedeelte van Beijum aantrekkelijker is geworden (aan het worden is)? Wie zegt dat er behoefte is en was aan meer overzicht? Zou het ook kunnen zijn dat veel mensen de 'oude rimboe' van Beijum aantrekkelijker vonden?
Toegankelijker. Dit woord impliceert dat Beijumers meer toegang (= dus meer publiek) hebben, dat het drukker wordt in de groenstrook dwars door Beijum. Daar is tot nu toe niks van te merken.
We beleven de hoogtijdagen van het referendum. Zou er drie jaar geleden een referendum in de wijk hebben plaatsgevonden, met de vraag waar we ruim een miljoen euro aan gaan besteden als wijk, zouden Beijumers dan voor deze peperdure 'opknapbeurt' hebben gekozen?
Geen opmerkingen: