woensdag 20 april 2016

NIEUWE IJZEREN BRUG NAAR KARDINGE (en houten bruggen)Sinds kort is de houten loopbrug die tussen de Froukemaheerd, naast het woonwagenkampje, en recreatiepark Kardinge ligt vervangen door een ijzeren exemplaar. Zie foto boven.

De blogger nam gisteravond de proef op de som, is deze brug een verbetering in vergelijking met z'n houten voorganger (zie onderstaande foto als je op de link klikt)?
Hij liep vanaf de andere kant van de brug naar de plek waar de foto werd gemaakt. Handig, er is een soort van schuurpapier-oppervlakte op de brug aangebracht zodat uitglijden minder vaak zal voorkomen. Uitglijden niet alleen door winterse sneeuw, maar ook door modder, zie voorgrond, wat was de houten loopbrug vaak glibberig glad. Een verbetering dus, al heeft de blogger een voorkeur voor warme houten bruggen (dit-foto- komt veilig maar ook koud over).

Hoeveel bruggen liggen er eigenlijk in Beijum? Ondergetekende schat een stuk of vijfendertig. De Fossemaheerd spant ongetwijfeld de kroon wat betreft de hoeveelheid, zie foto rechts, klik groter, het lijkt hier wel een soort van Giethoorn met al die bruggen. Houten bruggen nog wel.

Geen opmerkingen: