woensdag 6 april 2016

WISSELENDE OPKOMST STEMLOKALEN BEIJUM

Van "het kan wel een half uur duren voordat er een stemgerechtigde komt" tot "het loopt hier lekker door."

Net als tijdens voorgaande verkiezingen valt het op dat er in Beijum Oost beduidend minder wordt gestemd in vergelijking met West.

Iets na het middaguur maakte ondergetekende een rondje langs vijf stemlokalen. In basisschool De Expeditie was het erg rustig. Er zaten twee jonge dames achter de tafel die stembiljetten en daarmee corresponderende identiteitsbewijzen controleerden. even een foto dames: "Als wij er maar niet bij opstaan." Erg welkom kwam het niet over, maar er valt op een dag als vandaag van alles te kiezen, ook of je op de foto wil of niet. Zie foto links.

Even verderop was de sfeer hartelijker en opener. Zie foto helemaal beneden, locatie Sporthal. Foto nemen was geen probleem. "Is het niet leuker om een foto te maken als er iemand komt stemmen? Dat kan nog wel een half uur duren, het is hier erg rustig, tot nu toe zijn 64 mensen geweest." Een half uur wachten voor een foto zag de Beijumblogger niet zitten.

Halverwege Beijum Oost en West ligt de Heerdstee. Foto helemaal  boven is daar gemaakt, er hadden tot dan toe 67 mensen hun stem uitgebracht.
De topper qua stemlokalen was en is de gymzaal, daar hadden tot ongeveer half een ruim 170 mensen hun stem uitgebracht. Later een foto uit de gymzaal.

Foto rechts is in het Heerdenhoes gemaakt. "Het loopt hier lekker door." Ongeveer 150 stemmers tegen 13.00 uur.
Het referendum leeft niet erg in Beijum. Iemand van de stemcommissie in een stemlokaal: "Ik betwijfel of de 30% wel wordt gehaald."


Geen opmerkingen: