maandag 18 april 2016

KOM EENS ETEN BIJ BEIJUM KOOKTElke woensdag eetcafé. Beijum Kookt. Inloop is van 17.30 tot 18.00 uur in het Heerdenhoes.
Staat op bovenstaande flyer. En op elke flyer die week in week uit wordt gefabriceerd.

Met steeds andere menu's. Maar met ook steeds met dezelfde spotgoedkope prijzen. Zie flyer, een driegangenmenu voor maar acht euro. En daarvoor hoef je geen boodschappen te doen. Niet af te wassen. Eten en sociaal contact erbij, tenminste als je daar voor open staat.

Foto's zijn afgelopen woensdagmiddag gemaakt. Het was een Indonesische maaltijd wat de pot schaftte.
Er kwam een aardig clubje mensen eten. Maar de blogger vraagt zich af waarom dit er niet veel meer zijn.
Hoezo tien mensen, waarom geen honderd? Is hier wel animo voor? Is toch een hartstikke leuk initiatief?

Even een uitstapje, Sociale Long Beijum wil naast een speel- en ontmoetingsplek ook graag een keuken en restaurant tussen de Boerderijum en het Trefpunt. Wordt het niet eerst tijd voor een draagvlakonderzoek? Hoeveel mensen in Beijum willen dat (en nou even niet dromen maar realistisch zijn)?
Kom eerst eens met de aanhangers/leden( hoeveel zijn het er in Beijum?) naar Beijum Kookt. Ga nou geen nieuwe keuken-accommodatie beginnen terwijl die er al is/zijn. Boerderijum, Heerdenhoes...

Komende woensdag: Groente Terrine. Krieltjes, groente, gebakken vis. Zin in citroenpudding na?

Bij Beijum Kookt wordt niet gedroomd. Daar wordt elke woensdag concreet gekookt. En hoewel het aantal Beijumers dat komt opdagen best fors omhoog mag, wordt er ook nog eens wakker, smakelijk, en gezellig samen gegeten.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Is het mogelijk dat Beijumnieuws een poll maakt over zin en noodzaak van een centrale grote kinderspeeltuin in Beijum?

Er zijn in Beijum reeds kleine kinderspeelveldjes. Voldoen die niet?

Wat is de mening van kinderopvangcentra? Zoals de St. SKSG. De BSO en NSO. De St. Buurtcentra in Beijum (BIB). Het sociaal wijkteam Wij Beijum. Heeft de SLB deze instanties reeds benaderd? Qua institutionele draagkracht.

Waarom "opnieuw het wiel uitvinden", met grote dank aan voorzitter Rieko Klompstra van het Trefpunt tijdens de derde Beijumsessie van de SLB op 22 februari 2016 in De Kleihorn.

Buitenfitness Beijum hield eerst een goede enquête bij het WC Beijum. Een draagvlakonderzoek. Goedgekeurd door het Bureau Onderzoek & Statistiek van de gemeente Groningen. Statistisch betrouwbaar, ondanks de zgn. bezwaren van JV van de BOB in zijn BOB-orgaan (opgeheven per 1 november 2014).

De Sociale Long komt steeds met nieuwe voorstellen. Geheel spontaan, zonder enige verdieping en samenhang. Zonder inzicht in wat nu reeds draait. Alles kan. Oeps!

"Bezint u, voordat u begint", aldus een wijs Bijbels spreekwoord.