woensdag 13 april 2016

OMGEVING BUSHALTE STOEPEMAHEERD OP DE SCHOP (2)


Het gaat hard rond bushalte Stoepemaheerd. Vrachtauto's rijden af en aan, er wordt in de klei gegraven, vuilniscontainers zijn richting de aangrenzende gymzaal verplaatst....kijk even mee.

Naar de foto's bijvoorbeeld. Maar ook naar de video die helemaal beneden is te zien.
Zie eerst bovenstaande afbeelding. De vuilniscontainers zijn uit de klei gehaald. De ondergrondse containers staan vanaf gisteren voor genoemde gymzaal. Zie foto links.

Voor lezers die het even niet kunnen volgen. Zie ook aflevering 1 uit deze miniserie. Bushalte Stoepemaheerd wordt aangepast aan de eisen des tijds, en en passant wordt de directe omgeving opgekalefaterd.

Op de rechter en benedenste afbeelding zien we werklieden in de grond bezig om de oude ondergrondse containers weg te halen.

Fietsenwinkel Postma Cycleshop ligt direct in de frontline van dit gebied, de zaak blijft de komende weken bereikbaar.

De blogger heeft geen idee wat (hoog wonende) omwonenden van hun nieuwe uitzicht gaan vinden. Die containers voor de gymzaal, tja, zijn we daar blij mee? Of maakt het niet uit? Beijumnieuws@ziggo.nl
2 opmerkingen:

Ard zei

Het is en blijft een (te) nauwe doorgang.
De werkenden worden begeleid door mensen met de handen in de zij of in de zak(ken). Altijd goed !

Jan Fré Boven zei

Wat al eerder is opgemerkt door een aantal mensen: laat de bus de volledige wijkring nemen. Dan ben je die flessenhals nabij het WC niet nodig. Bovendien kun je dan overal binnen een paar honderd meter een bushalte vinden.

Nabij de pomp is nu aan weerszijden van de weg een halte. Die vervangt de haltes in het WC.

Een halte erbij ter hoogte van het gezondheidscentrum en éénrichtingsverkeer.

Ik woon ruim 20 jaar in Beijum en volgens mij is dit zeker de vierde of de vijfde keer dat ze met "de passage" aan het werk zijn.

Bert Shoetime weet vast wel hoe vaak er aan is gewerkt.

Ter geruststelling: het is de eerste keer sinds dat ze met die hele lange bussen rijden.

Johan: wanneer plaats je een link naar het kaartje van de gemeente? Dan kan iedereen in één oogopslag zien hoe het moet gaan worden.