dinsdag 12 april 2016

LENTEKRIEBELS IN DE RENSCHELHEERD (Rensuma-Renschelheerd)


Bij een nieuw voorjaar hoort een schoonmaakactie. Opruimen, loslaten en een fris nieuw begin.
Afgelopen zaterdag kregen bewoners uit de Rensumaheerd en Scheltemaheerd de kriebels.

Beide noordelijk gelegen heerden hebben één gemeenschappelijk heerdcomité, de samenvoeging van beide namen mondde ooit uit in Renschelheerd.

Vanuit de Rensumaheerd werden gisteren een paar vrolijke en opgeruimde afbeeldingen opgestuurd. Wat blijkt? Er werd niet alleen maar zwerfvuil verzameld, er waren ook activiteiten te bespeuren die ervoor moesten zorgen dat de beide heerden een vrolijke en leefbare uitstraling kregen.
Zie afbeelding boven, er werden houten planten beschilderd, evenals klompen.

Even vragen, mag er wat tekst en uitleg bij de foto's? Dat kon:


"Er was een goede opkomst van jong en ouder. We hebben flink wat vuil opgehaald. Ook zijn er houten bloemen vooraf gemaakt door het comité. Deze zijn beschilderd, net als de houten klompen. De klompen komen uit de klompenmakerij Van der Meulen in Eenrum, waar je op aanvraag een rondleiding kunt krijgen. We zijn door hen gesponsord!"

Wat gaat er met de beschilderde bloemen en klompen gebeuren?

"De klompen worden komende vrijdag opgehangen aan lantaarnpalen met bloemetjes erin en de grote houten bloemen krijgen ook hun plek."

Op het centrale veld in de Renschelheerd staat het sinds een half jaar geopende mooiste uitzicht-bankje van Beijum. Zie nog eens dit bericht. Er is afgelopen zaterdag een gedicht bij geplaatst, zie foto beneden. "Het gedicht dat in oktober als beste uit de bus kwam is op houten planken geschreven en opgehangen."

Ziet er goed uit. "Ja. En wat ik nog even vertellen wil is dat we in het kader van Lentekriebels gesponsord zijn door de gemeente Groningen, We werden voorzien van grijpers, vuilniszakken en containers, etc. Wat ook mooi was, iedereen nam een eigen mok mee voor koffie. Plastiek bekertjes gooi je toch maar weg en ook op deze manier dachten we aan het milieu."

Het gras is blauw, de lucht is groen, op het water kun je vissen en een kikker vangt een hoen in de Renschelheerd.
Zie het gedicht.Geen opmerkingen: