woensdag 27 april 2016

GEZELLIGE DRUKTE BIJ HET TREFPUNT


De regen spoelde omstreeks elf uur vanochtend meedogenloos naar beneden. Het veld waar normaal gesproken Koningsdag-Vrijmarkt wordt gehouden lag en leeg en verlaten bij.


Maar de weergoden konden en kunnen het jaarlijkse feestje in Beijum niet helemaal verpesten. Binnen in het nabijgelegen Trefpunt was en is het droog. En er hing een echte Vrijmarkt-sfeer.

De Beijumblogger liep omstreeks genoemd tijdstip een rondje door het multifunctionele (vandaag helemaal....) ontmoetingscentrum aan de Beijumerweg.
Een paar dapperen onder ons hadden ondanks de stromende regen toch een standje buiten op het terrein opgezet.

Binnen was het aangenaam. En verrassend druk.
Loven en bieden, buitenkansjes op de kop tikken, zorgen dat je zo weinig spullen mee terug naar huis hoefde te nemen.. Er was geen wanklank te horen, geen gevecht om ruimte bespeurbaar....iedereen schikte zich in de omstandigheden en maakte er het beste van.

Zie bovenste afbeelding. De diehards onder ons laten zich door wat regen niet wegjagen. De kids van scoutinggroep De Voerman zouden de scouts niet zijn als ze niet voor een bak met vuur, stokken en marshmallow's hadden gezorgd.

Het lege veld waar normaal gesproken......
Niet zichtbaar op de foto, er hing een doek boven het vuur en de mensen, het druppelde onophoudelijk.

Let ook op de dame rechtsonder (op nog steeds de bovenste afbeelding), Oranjegevoel, SamenLoop voor Hoop én optimisme komen samen in haar gezicht en uitstraling.

De foto's zijn groter te klikken.

De blogger liep ook met draaiende camera rond. Indien de beelden aanvaardbaar zijn (af en toe kwam er vocht op de lens) dan volgt in de loop van de dag een video-impressie.

Het kan nog dames en heren....tot 14.00 uur!!!
(Foto's zijn groter te klikken)

Geen opmerkingen: