vrijdag 15 april 2016

STAND VAN STAD KWAM FILMEN IN BEIJUM

Kees Huizenga wordt aan de tand gevoeld
Komende zondag wordt in het Forum aan het Hereplein de Groninger persprijs uitgereikt. Aan de genodigden, waaronder ondergetekende, zal onder meer een film worden vertoond die vanmiddag en aan het begin van de avond in Beijum is opgenomen.

Een paar dagen geleden kwam onderstaande mail van Bram Esser binnen:


Ik ben werkzaam voor de Groningse talkshow Stand van Stad en zondag de zeventiende april wordt de persprijs uitgereikt. Om te laten zien wat er allemaal op journalistiek gebied in de stad gebeurd zou ik graag eens een dagje met jou op pad gaan als je aan nieuwsgaring doet in Beijum. Er gaat dan een cameraman mee en dan maken we een leuk itempje over Beijumnieuws.

Tja, alles en iedereen in Beijum online zetten en zelf gaan duiken? Dat kan natuurlijk niet. 


Komt u maar. Bram, de Beijumblogger en de cameraman, hé, waar kennen we die van, trokken door een gedeelte van de wijk. Een interview met PR man Ricardo Mulder van SamenLoop voor Hoop. Met Sandy Goeree van de Voice of Beijum. André Hoogenberg, wat vind jij van de aanpassingen bij bushalte Stoepemaheerd? Och nee toch, daar liepen we Kees Huizenga tegen het lijf. Kees, vertel, wat houd je bezig? Hallo Turkse Kebab-verkopers op Winkelplein Beijum, die Erdogan van jullie, dat kan toch niet wat die man eruit kraamt, wat vinden jullie daarvan? Albert Postma van de Cycleshop, hebben jullie als fietsenzaak ook last van de werkzaamheden rond de bussluis? En meer.

Leerling Bram staat in het midden....slaagt hij voor zijn Beijum-examen?

De Beijumblogger-volgtocht eindigde in café Het Hof van Beijum. 

Wat zal dat voor filmpje worden? Het hele journaille van Groningen zal gaan toekijken. De blogger houdt z'n hart vast.


Ter zijner tijd zal de video op Beijumnieuws verschijnen.

De intrigerende wereld van Beijumnieuws....staat op Platformgras.nl
Ook over de rest van de talkshow gieten we een persprijs-sausje. Zo ontmoeten we Edwin Kuipers, oprichter van het zogenaamde social-media curation platform Crowdynews (met vestigingen in Groningen en Boston). Journalist Herman Sandman brengt een prikkelende column en filosoof Bram Esser duikt in de intrigerende wereld van Beijum-nieuws. De nieuwste Miss Beauty of Groningen, Sharon Popken, stelt zich voor en we spreken met Ouarid el Baroudi over de komst van de nieuwe moskee in Selwerd. En er is muziek! Singer-songwriter Hans Hannemann en huistroubadour Melvin Bonnet treden op.
Zie ook dit verslag.

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Dit hield mij bezig (citaat Facebook Beijumnieuws):

"Ik kwam tegen 17:45 uur toevallig van Primera Hopster vandaan en werd door Johan Fehrmann op geheel spontane wijze betrokken bij het interview. Ik sprak over de wijkkwestie hoeveel Beijumers de Facebookvrienden zijn van de Sociale Long Beijum. Zijn dat er meer dan 700 of ongeveer 170? De SLB gaat niet in op deze volstrekt logische vraag. Het gaat om transparantie en eerlijkheid. Ik sluit niet uit dat de stadsdeelwethouder en de SDC Oost van mening zijn dat de SLB meer dan 700 leden in Beijum heeft en dat deze stichting in oprichting de rechtsopvolger moet worden van de vergane BOB."

N.B.: Mijn excuses voor mijn niet gekamde (grijze) haren. Dat komt door het fietsen.

Anoniem zei

Daar wil ik ook wel heen vraag is iedereen er welkom?