dinsdag 19 april 2016

EEN BROMMER OP DE WEG EN EEN OP HET FIETSPAD


De foto ziet er wat eigenaardig uit, er zit toch geen dikke bocht vlakbij het Gezondheidscentrum?
Toch is er niks aan gefoto-shopt. 
Wel is er ingezoomd vanaf de hoogte Doornbosheerd, Emingaheerd.

Het viel de blogger op dat een bezorgbrommer met een ontiegelijke snelheid op de wijkring scheurde. Tijdens het inzoomen zag hij dat een andere brommer op het fietspad de kant van de fotograaf op denderde.
Ze moeten hun werk doen. Maar het zijn soms krengen. Als ze achter je aan kachelen als je auto rijdt, maar ook als ze je met ware doodsverachting op het fietspad voorbij sjezen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het zijn niet alleen de (bezorg)brommers/scooter die hard rijden maar ook de automobilisten (en taxi's) en motoren denken dat de Emingaheerd een racebaan is.
Woon zelf aan de Emingaheerd en zie het regelmatig gebeuren.

Anoniem zei

De bromfiets (40+ snelheid) op de rijbaan houdt zich aan de regels; de tegemoetkomende brommer op het fietspad zit fout, moet ook op de rijbaan. Snel bij snel, veilig mee met de stroom. Bij Leander uitgeverij voorin Beijum bij de stadsring-oversteek en Heerdenpad langs de Hunze moeten ook brommers het fietspad op. Voor de rest van Beijum moeten bromfietsen (met verplichte hemplicht) op de rijbaan, gescheiden van de langzamere fietsers. Zie de borden en lees op het net de betekenis.

Jan Fré Boven zei

Een snorfietser mag maximaal 25 km/uur. Dat is volgens mij zowel binnen als buiten de bebouwde kom het geval. En omdat ze niet harder mogen (gaan), is de bestuurder vrijgesteld van het dragen van een veiligheidshelm. Met 25 km/u tegen de vlakte gaan loopt waarschijnlijk redelijk goed af.

Een bromfietser mag binnen de bebouwde kom maximaal 30 km/u. En buiten de bebouwde kom 40 km/u.

De bromfietser op de rijbaan die harder rijdt dan 30 houdt zich niet aan de regels. De snorbrommer die harder rijdt op het fietspad dan 25km/u houdt zich ook niet aan de regels.

Gelijk een correctie: de snelheden voor de brommer zijn van kracht op fietspaden binnen en buiten de bebouwde kom.

https://vvn.nl/brom-en-snorfiets

Wat mij betreft zouden alle bestuurders en passagiers op brom- en snorfietsen een helm moeten dragen. Waarom? Omdat 80% (veel) harder rijdt dan de wettelijke norm en daarmee voor zichzelf en de overige weggebruikers een gevaar is.