vrijdag 5 oktober 2018

BOUWEN AAN EEN NIEUW INNERSDIJK (40)


Dat worden mooie appartementen met ruime badkamers, dames en heren van De Zijlen!

Er zit glaswerk in de ramen van het grote gebouw dat sinds kort op het Innersdijk-terrein staat. Laat de herfst en winter maar komen, de werklieden kunnen behaaglijk binnen werken aan de voltooiing van het gebouw.
Stukadoors, elektriciens, schilders, mensen die sanitair (douches, keukens, toiletten, etc.) gaan aanleggen, er wordt nog volop gebouwd.

Afgelopen maandagmiddag liep de Beijumblogger weer eens het terrein naast Plein Oost op. Werkschoenen aan, en wetende dat er wel een helm te leen zou zijn (verplicht op een bouwplaats).

Even melden bij de opzichter. "Ja, ga maar even kijken, fotograferen en filmen."

Wanneer denk je dat het geheel gaat worden opgeleverd baas? "Ik schat ergens in februari. Het mogelijke winterweer zal geen invloed hebben op de werkzaamheden binnen maar de bestrating en alles er omheen is wel een beetje afhankelijk van wat voor winter we gaan krijgen."

Het begon te hozen en de blogger liep van de schaftkeet (bovenin zit de opzichter/aannemer) naar wat nu nog de vreselijke naam 'Derdengebouw' draagt.

Even een ingang zoeken om naar binnen te gaan, voor sommige deuropeningen hingen rood/witte linten ten teken dat mensen daar niet naar binnen mochten gaan omdat er net een vloer was gelegd.

Eenmaal binnen liep de blogger naar een geïmproviseerde trap naar boven.

Hoe gaan onze prachtige mede wijkbewoners van De Zijlen, nu nog Grevingaheerd, straks wonen?

Nou, op z'n Gronings gezegd: niet verkeerd.

Mooie ruime appartementen dames en heren!
En wat een douche/bad-ruimtes. Groter dan wat menig Beijumer heeft, naar schatting zag de blogger een ruimte van ongeveer tweeënhalf bij tweeënhalf meter.

Onderstaande foto is vanaf de bovenste verdieping gemaakt. De ruimte tussen het gebouw en de buren in de Bentismaheerd wordt langzamerhand woonbaar gemaakt.

Wordt vast vervolgd.

Zie onderstaande video. Loop even mee van beneden naar boven. De vervolmaking van een imponerend nieuw gebouw in Beijum Oost.

1 opmerking:

Anoniem zei

het word geen innersdijk...
bouwen aan nieuwe het nieuwe innersdijk
zorg groep Groningen komt geen ineens in het gebouw....