donderdag 4 oktober 2018

FYSIOPRAKTIJK WILKEMAHEERD STAAT MIDDEN IN DE BEIJUMER SAMENLEVING

Team Praktijk Wilkemaheerd. Vlnr Maria Ontstenk, Anouk Stolte, Iemeke Krikke en Robert Nieuwland
'Onze kracht is persoonlijke aandacht.'

Afgelopen juni bestond Fysiopraktijk Wilkemaheerd 35 jaar, zie nog eens dit bericht
Het is begin oktober, de zomervakantie ligt al weer lang en breed achter ons. Tijd om wat meer informatie over deze wijkpraktijk te weten te komen. Zie het vrolijke en behulpzame viertal boven zitten. Een paar vragen aan ze.

Wat is de doelstelling van de praktijk? Wat willen jullie voor jullie cliënten betekenen?

Wat wij willen zijn? Een wijkpraktijk , laagdrempelig, waar mensen zich gezien en gehoord voelen, waar iedereen met zijn of haar klachten terecht kan, met of zonder verwijzing. ONZE KRACHT IS PERSOONLIJKE AANDACHT staat niet voor niks op onze website.

Een wijkpraktijk, betekent dit dat jullie alleen mensen uit Beijum behandelen?

We behandelen niet alleen mensen uit Beijum, maar ook mensen uit Zuidwolde, De Hunze en omstreken weten onze praktijk te vinden, dit komt mede omdat wij een van de eerste praktijken waren waar dry needling werd toegepast (behandeling van pijnklachten in spieren met massage, dry needling en rekoefeningen) en wij gebruiken ook nog veelvuldig de massage als onderdeel van de therapie.

Dry needling? Kunnen jullie daar iets meer over vertellen?

Zoals gezegd, we maken veel gebruik van dry needling, dit doen we nu ruim 10 jaar en we hebben daar veel, soms verbluffende resultaten mee. We krijgen veel  patiënten met langdurige pijnklachten zoals hoofdpijn, ischias, nek en schouderklachten en rugklachten die vaak fantastisch reageren op dry needling. Alle fysiotherapeuten binnen onze praktijk beheersen deze techniek. Naast deze specialisatie hebben we ook een manueel therapeut in dienst. 

Jullie behandelen veel mensen met spierklachten, voor welke andere klachten kunnen ze bij jullie terecht? 

Voor sportblessures, slijtageklachten in bijvoorbeeld een heup of knie, begeleiding na een operatie, bij fracturen of gewrichtsproblematiek, en na bestraling door middel van een chemotherapie en pijnklachten in de rug of bekken na een zwangerschap.

https://www.beijumfysiotherapie.nl/

Over dry needling

Geen opmerkingen: