woensdag 24 oktober 2018

BOUWEN AAN EEN NIEUW INNERSDIJK (41)Bovenstaande foto kan zo in de Beijumnieuws-serie 'Mijn uitzicht in Beijum.'

Het zal een van  de gelukkige bewoners van Stichting De Zijlen, nu nog Grevingaheerd, zijn die over een aantal maanden van het uitzicht dat we zien kan gaan genieten.

De foto is vanaf de eerste verdieping van het zogenaamde Derdengebouw genomen, we zien rijtjeshuizen van het naastgelegen Bentismaheerd.

Foto links is vanuit de andere kant van het gebouw genomen, als alles klaar is zal de schaftkeet vanzelfsprekend verdwijnen, benieuwd wat het uitzicht van de bewoner die in dit appartement komt te wonen gaat krijgen.

Zie afbeelding rechts, er loopt een gang midden door de verdiepingen en aan beide kanten daarvan komen appartementen.

Zoals eerder al een keer beschreven, op de erste en tweede verdieping komen de bewuste appartementen voor mensen van  De Zijlen, op de begane grond zullen de buurthuizen Kleihorn en Heerdenhoes samen met WIJ Beijum zich gaan vestigen.

Foto tweede van boven links, aan de menselijke behoefte om te douchen en ter toilet te gaan wordt ook gewerkt, we zien al een toiletpot, een wastafel en een spiegel.

Foto rechts tweede van boven, we zien twee appartementen naast elkaar, ziet er mooi ruim en fris uit geachte nieuwe bewoners!

Afbeelding rechts derde van boven, woonruim te zonder isolatiemateriaal is tegenwoordig niet meer voor te stellen.

We zien een heerschap met een pak van genoemde materiaal over de verdieping banjeren.

Alle foto's zijn groter te klikken.

De blogger kon het niet nalaten om ook weer even te filmen.

Bekijk de video.

Het voorste gebouw, aan de kant van Plein Oost, zal dienst gaan doen als appartementencomplex voor senioren uit Beijum.

Zie nogmaals de video.

Het is een imponerend gebouw geworden op het Innersdijk-terrein, de mening van Beijumers over het uiterlijk ervan zijn verdeeld, zit tussen  prachtig en afstotend in.

(Deze serie is vorig jaar begonnen aan Bouwen aan een nieuw Innersdijk, vanzelfsprekend behoren de twee gebouwen op het terrein niet bij het toekomstige verpleeghuis. Dat komt later)

1 opmerking:

Anoniem zei

Wie mag er in de wooneenheden van Lefier van de Zijlen aan de Grevengaheerd gaan winen?