zaterdag 27 oktober 2018

OP WEG NAAR EEN FEESTJE IN BOURTANGE


"We gaan vanavond naar een Keltisch feestje in Boertange, daarom zijn we zo verkleed."

We beleven de verkleed en schmink-dagen. Gisteren de Halloween-spooktocht door een gedeelte van Beijum (vanavond disco in 't Trefpunt!) en vanmiddag trof de Beijumblogger dit fraai verklede paar voor de Duitse super op Winkelplein West.

Wat hij er zo snel van meekreeg was dat ze deze avond naar Vesting Bourtange zouden gaan. Hadden ze het over Magisch Samhain?

Vriend Google, vertel. En verkleed paar, als jullie een dezer dagen nog een verslagje zouden willen maken: Beijumnieuws@hotmail.com

Welkom in een wereld vol geesten, tijdreizigers, piraten en andere bijzondere verschijningen tijdens Magisch Samhain op 27 en 28 oktober in Vesting Bourtange. Geniet van optredens van artiesten, vuurshows, steltlopers en meer magische figuren. 
Samhain is een van de oudste feesten, het wordt al duizenden jaren gevierd. Voor de Kelten was dit ook het begin van het nieuwe jaar. Het feest houdt verband met de seizoenswisseling en de cyclus van het leven. De lucht heeft grijze flarden, de aarde is broos en koud en van de velden zijn de laatste gewassen geoogst. Winter doemt aan de horizon. Tijdens deze periode kan de aarde zich voorbereiden op een nieuw begin. Samhain is het moment om met de geestenwereld contact te maken.
Doe zelf ook mee en kom verkleed naar de Vesting en wordt één met de vele magische figuren. Veel bezoekers zijn uitgedost in prachtige uitbeeldingen van fantasy, sprookjes en alles wat creatief bedacht kan worden. Kom je verkleed dan krijg je op zaterdag een leuke korting op de entreeprijs! Voor gezinnen hebben we het evenement extra aantrekkelijk gemaakt door gezinskaarten te verkopen voor een magisch lage prijs. 

Geen opmerkingen: