zaterdag 20 oktober 2018

BEIJUM? (Internationale studenten zoeken identiteit Beijum) EXPOSITIE OP 31/10WAAR BEN IK?
Onderzoek naar de identiteit van Beijum

Beijum is voor veel mensen die in Groningen wonen een plek waar je niks te zoeken hebt.
Een onduidelijk plek die zich ergens tussen platteland en stad in bevindt. De wijk heeft veel weg van een dorp waar mensen elkaar groeten, toch zijn er ook problemen die doen denken aan de grote stad zoals zwervers en junks. Vijf studenten van de kunstacademie Minerva gingen in het kader van Beijum40 op onderzoek uit naar de identiteit van Beijum.
Acteurs in de film....Wie en wat is Beijum?

Aldus de intro van een tekst die op woensdag 31 oktober in 't Trefpunt zal worden voorgelezen.

De afgelopen weken schuimden een stel internationale studenten door Beijum. Iets met Beijum40 en de identiteit (wie zijn wij?) van de wijk.

Geheimzinnigheid alom, wat hadden ze hier te zoeken?

Zie ook nog eens dit bericht, met doorverwijzing naar een nog eerder bericht.

Er werd in de Wiershoeck-tuin gefilmd, er werd wijn gedronken. Er werd gezongen.

Een paar dagen geleden werd bovenstaande flyer opgestuurd.

Vida is een der studenten die de expositie gaan realiseren. "Ik ben student van de studierichting vormgeving op Minerva. Ik studeer Time Base Design. De inhoud van onze onze studie is gericht op theater en film."

Vida vertel, waar gaat de expo over?

"De expositie van de internationale studenten van Academie Minerva die over de identiteit van Beijum zal gaan gaat over vier verschillende kunstprojecten van in totaal vijf studenten.
Tijdens de expositie zullen verschillende activiteiten plaats vinden. Het geheel zal worden beëindigd door een prachtig live concert van twee studenten van het Prins Claus conservatorium, 'Setareh Nafisi, pianospeler, en Sanam Tahmasebi, zang." 

Vida, hoe zijn jullie er toe gekomen om de identiteit van Beijum als onderwerp te maken?
Mei....rechts Bram Esser, links staat Vida....zie dit bericht

"Afgelopen mei fietsten we onder begeleiding van Bram Esser door Beijum, hij gaf een tour door Beijum en daar ontmoette ik verschillende bewoners uit de wijk. We kregen de opdracht om een project te ontwikkelen en ik besloot om samen met mijn vriend Amir een film te maken over de mensen die ik heb ontmoet."

Hoe kijk je tegen Beijum aan nu je er een paar keer bent geweest?

"Mijn vriend en ik kenden de wijk al, we hebben twee jaar in Beijum West gewoond, maar omdat het redelijk ver van Minerva was verwijderd,  zijn we anderhalf jaar geleden naar de binnenstad verhuist. Door dit project heb ik de andere kant van Beijum gezien, door onze interactie met bewoners heb ik nu helemaal een goede herinnering aan de wijk gekregen."

Wat kunnen bezoekers op 31 oktober in 't Trefpunt verwachten? Waarom moeten ze naar de expositie komen?

"Tijdens de expositie zijn er verschillende activiteiten, Studenten laten aan de aanwezige bewoners een nieuwe invalshoek van hun woonwijk zien.
De expositie kun je zien als een kijkdoosje over Beijum die door studenten van Minerva is ingericht. Als de Beijumers benieuwd zijn hoe ze hun woonwijk met een andere kijk erop kunnen waarnemen, dan raad ik ze aan om de expositie niet te missen. Op het bijna einde van de expositie is er een live concert, gegeven door twee meiden die ook in onze film meespelen. Daarna volgt nog een verrassing."

Het  evenement begint om 19:00 uur en duurt tot 21:00,  er is een verassing aan het eind van de avond. Ook is er vervolgens nog een live concert door studenten van het Conservatorium. 

Geen opmerkingen: