maandag 1 oktober 2018

MINISTER VAN NIEUWENHUIZEN IS BANG VOOR HAAR HACHIE (STINS)


Wat zien ze er altijd feestelijk uit. Lux ook wel. Kinderdagverblijven in Beijum gebruiken ze vaak, gemakkelijk en prettig om een stuk of vijf, zes kinderen in te vervoeren. Vrolijke kinderen en een begeleidster(meestal een vrouw).

Mooie gekleurde bakfietsen.

Sinds 20 september is dit beeld (kinderen in een vrolijke bakfiets) ruw verstoord. De Beijumblogger hoeft geen links van het drama bij te voegen, heel Nederland weet wat er voor verschrikkelijks er in Oss is gebeurd.

Wie kan zich er in kinderrijk Beijum niet in verplaatsen? Wat een pijn mensen.

Foto is een dag of wat geleden in het Groene Hart van de wijk gemaakt.
Een lieve begeleidster. Onbezorgde en onschuldige kinderen (waarvan alle ouders er vanuit gaan dat ze 's avonds weer mooi in hun bedje liggen te slapen) in de bakfiets.

SKSG. Mensen, wat een gerenommeerd en integer bedrijf inzake begeleiding van Groningen in Groningen-Beijum!

Vandaag in het nieuws. Minister van Nieuwenhuizen verbiedt bakfietsen met als merk Stints om morgen de weg op te gaan.
Ok. Ze moet zich natuurlijk indekken voor een eventueel nog een dramatische ongeluk. Is de eerste gedachte.

Maar dit besluit, persoonlijke mening van deze blogger, slaat werkelijk nergens op. Iets met gevoelstemperatuur en gewone temperatuur?

De ´gewone temperatuur´ zegt, er kan met elk vervoersmiddel iets verkeerd gaan. De ´gevoelstemperatuur´ zegt na een dramatisch incident paranoya: VERBIEDEN!

Als in Oss op de dramatische 20e september het ongeluk niet had plaatsgevonden, hadden de vrolijke Stints nog jarenlang, decennia-lang, door de wijken in Nederland gereden.

Maar minister van Nieuwenhuizen wil haar leuke en goedbetaalde baan liever niet kwijt.

1 opmerking:

Anoniem zei

Doorgeschoten liberaliserings-minister Melanie Schulz van Verkeer heeft de Stins zonder deugdelijke veiligheidseisen de openbare weg op laten gaan, blijkt uit onderzoek na de vier dode kinderen in Oss. Zonder (bromfiets/auto)rijbewijs mochten opvangjuffen met 10 kinderen de weg en het fietspad op met de bijna anderhalve meter brede kar. Met een niet-gekeurde extra snelle en zware motor, om maar overal op tijd te zijn. En een aandrijftechniek die op hol kan slaan en, bijkomend probleem, dan onvoldoende remkracht heeft.
Ik begrijp ouders -en de samenleving die afgelopen week Stins-bestuurders nariepen op straat dat deze kar niet kon-wel. En een verstandig minister luistert naar de samenleving en deskundige onderzoekers, ook al is ook van Nieuwenhuizen van VVD-huize. Veiligheid handhaven is een overheidstaak. Vrijheid inperken van het bedrijfsleven (de kinderopvang), om de veiligheid te handhaven (van kinderen of derden) lijkt mij prima te passen in het liberalisme.