woensdag 31 oktober 2018

ROND HET VOETBALVELD TER HOOGTE VAN DE JALTADAHEERDWordt er een mini-voetbalveld aangelegd?

Waarom is een streep gras van ongeveer een halve meter links en rechts naast de doelen verwijderd?
Het kon wel weer eens een gevalletje van 'na de foto('s) komt het bericht' zijn.

Zie eerst afbeelding boven.

We zien het voetbalveld dat tussen de Jaltadaheerd en het Padelpark/Grevingaheerd in ligt, daar waar altijd de Vrijmarkt op Koningsdag plaatsvindt.

Foto links is vlakbij in de genoemde Jaltadaheerd gemaakt. Op de achtergrond is de situatie zoals die op bovenstaande afbeelding is te zien. Er liggen stalen platen waarover waarschijnlijk vrachtwagens kunnen rijden. Voorbij de platen, en voor het voetbalveld loopt een fietspad, links gaat het richting de Boerderijum, rechts gaat het richting wijkring west, ter hoogte van de Beijumkorf.
Hier stonden stalen schagen om te voorkomen dat fietsers en brommers al te snel vanuit de Jaltadaheerd het fietspad op zouden denderen, vice versa.

Tijdens het fotograferen, duurde ongeveer drie minuten, reden twee auto's hier vanuit de Jaltadaheerd via het fietspad richting de wijkring. Een der auto's zien we rechts.

Wat een kleinkinderlijke kruidenier-automobilisten, pakweg driehonderd meter via een fietspad afsnijden om een halve minuut eerder op de ring richting Beijum Noord te komen.

Maar goed, wordt vervolgd. Wat zijn ze aan het doen op het voetbalveld?


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het bruggetje wat in de Jaltadaheerd ligt is vervangen, hierdoor lag deze er 2 dagen uit en was er een alternatieve route gemaakt om de Jaltadaheerd toch bereikbaar te houden.
Op het voetbalveld is drainage aangelegd.

Anoniem zei

Graag eerst je huiswerk doen voordat je niet kloppende informatie plaatst. De gemeente heeft dit terecht zo geregeld

Johan Fehrmann zei

Dag lieve Anoniem. Goed lezen, er staat niet een niet kloppende opmerking in het stuk. Wel stel ik vragen,interactie met lezers,en volgens mij staat mij dat vrij. Nergens lees ik dat de gemeente hier iets onterechts heeft geregeld. Svp eerst goed je huiswerk doen voordat je iets ongefundeerds schrijft. Een prettige dag verder.
En 1e Anoniem, dank voor de info!