maandag 1 oktober 2018

HOTEL HET HILTOR IN DE FOSSEMAHEERD GEOPEND
"Ik heb via via een kleine primeur te vertellen. Binnenkort vestigt zich hier een bekende hotelketen in Beijum. Kan er nog niet teveel over kwijt."

Bovenstaand bericht kwam afgelopen weekend binnen via lezer Jort.

Meestal stuurt deze lezer betrouwbare tips. De blogger schoot zijn fantasie-hormonen in. Zou Van der Valk zich aan de zuidrand van Beijum gaan vestigen? Een andere keten? Want, wat een recreatiepark (Kardinge) en wat een stad (Groningen).

Je snapt toch niet waarom Beijum niet eerder is ontdekt als toeristische trekpleister? En wat toch goed dat we de vakantie-appartementencomplexen tot nu toe aan de zuidrand van de wijk hebben weten te weren?

En toen kwam de domper. Godsamme in één keer weg de droom van Beijum als paradijselijk vakantie-oord. Jort mailde gisteravond:
Het was natuurlijk een bericht met een knipoog. 
Afgelopen Burendag 22 september zijn de bewoners van de Fossemaheerd gezamenlijk aan de slag gegaan om een prachtig insecten hotel te maken. Overal werden materialen weggehaald om zo dit mooie hotel te maken. 
Laat de kleine gasten nu maar komen. Het "HILTOR" is geopend.
Zie foto's. 

Je word bedankt Jort. Deze toch al met jenever en achterdocht gevulde Veenkoloniaal heb je bij deze  richting nog meer achterdochtiger geduwd. 

Maar alle gekheid op veel stokjes. Dank voor de foto's. De Fossemaheerd was ooit de leukste straat van Groningen, vanaf nu is het ook de leukste straat voor insecten in heul Grunn.

Geen opmerkingen: