maandag 29 oktober 2018

MAANDAGOCHTEND (378)


De herfstvakantie is voorbij, de jeugd gaat weer naar school.
De tijd vliegt, over pakweg zeven weken is het al weer kerstvakantie.

Het is de laatste weken relatief rustig in Beijum. Niet verkeerd.

Afkloppen, geen opgerolde hennepplantages, geen schiet- of steekpartijen, geen zware ongelukken en geen vergiftigd 'voedsel' voor honden dat langs de weg (al of niet in Kardinge) in Beijum wordt of werd gedumpt.

Zeker, genoemde berichten scoren veruit het hoogst op Beijumnieuws. Maar ondergetekende is naast blogger ook gewoon wijkbewoner. En een rustige wijk zonder oorlog, gesteggel en gedoe bevalt hem zeer. Rustig woongenot heet dat.

Bovenstaande advertentie hangt al een paar weken op het advertentiebord bij de AH.
Tja, dat relativeert toch alles? Iedereen die dit bericht leest is vanochtend uit een warm nest gestapt, heeft kunnen douchen en heeft een ontbijtje met koffie kunnen maken. De kachel aan? Kinderen weer naar school? Lekker kopje koffie?

Je zult maar met je kinderen ontredderd in een winderig tentje op Lesbos zitten. Katoenen luiers gevraagd! Babymutsjes!

De overige drie foto's zijn in een steeg in de Wibenaheerd gemaakt, een overdekte doorgang vanuit genoemde heerd naar het Kardingerpark.

Wat gezellig, iemand heeft er drie keer MOI op de muur gekalkt. Twee moi's zien we afgebeeld, Dan voel je je er toch welkom? Je zou er bijna je vluchteling-tentje neerzetten. Moi is Grunnings....Moi jong, oal goud met joe?

Onderaan een dikke pilaar, nog steeds de steeg, liggen drie joekels van sloten. Zie afbeelding links.

Over een week of zes is het kerstvakantie, hebben we al weer de donkerste dagen van het jaar.

Een prettige en voor zover mogelijk een gezonde week toegewenst.

En klaag en zeur vooral af en toe. Maar niet te vaak, niemand die dit leest zit in een winderig tentje met kinderen die je nog geen luier om kan binden.

Reminder, komende woensdag is er een door internationale studenten van Minerva georganiseerde expositie in het Trefpunt over de identiteit van Beijum,,,,zie nog eens deze aankondiging

Geen opmerkingen: