maandag 22 oktober 2018

COLUMN UIT LEWENBORG (115)


Challenges.

In het Nederlands gewoon ‘wedstrijden’ genoemd. Strijden tegen elkaar dus, logisch hé? Met ‘wel eerlijk doen’ ervoor! Laten we eerlijk zijn, wie houdt er nu niet van een uitdaging/wedstrijdje? In het kader van laat maar eens zien dat jij beter bent dan ik.

Neem de nu lopende foodchallenge, waarin centraal staat wie het zuinigst omgaat met voedsel om voedselverspilling tegen te gaan. Dat vind ik trouwens een hele goede wedstrijd, want weet je wel dat er enorm veel voedsel wordt verspild? Zó zonde en vooral onnodig.
Overgebleven restjes gooi je toch niet de kliko in, nee die bewaar je tot je genoeg kliekjes hebt om een kliekjesdag te houden. De meest gekke gerechten komen dan op tafel en toch wordt het met smaak opgegeten. 

Als je je kliekjes zelf niet wilt of kunt gebruiken dan kan je het tegenwoordig ook aanbieden op zo’n facebookgroep ‘gratis af te halen maaltijd’ of maak je buur, vriendin of vriend er blij mee. En vergeet uiteraard de ‘openbare koelkast’ niet. Bij mij wordt dus zéér weinig weggegooid.
Zo zijn er vele challenges te bedenken. Je kent toch nog wel die gekkigheden op Facebook? “Als jij niet in het water springt binnen zoveel uur, dan moet je mij op een etentje trakteren.” Heel Facebook stond toen vol met in het water springende mensen, die vervolgens weer 4 andere mensen moesten uitdagen. Gelukkig is Facebook er niet bij verzopen. 

Zelfs als je kilo’s af wil vallen, zijn er wel challenges voor. Je kan het werkelijk niet zo gek bedenken of je kunt er op zijn Hollands gewoon een wedstrijdje van maken. Zie het als een spel. Speel het eerlijk en zorg dat je tegen je verlies kan, want dat ontbreekt er bij sommige mensen nog weleens aan. Die worden super sjaggie als ze verliezen.
Há, zo was er ooit eens een vriendinnetje van mij en die verloor met ‘mens erg je niet’ en ze smeet van woede het hele bord, inclusief pionnetjes door de kamer. Kijk als je daar al niet tegen kan dan zijn andere wedstrijdjes ook niet voor je weggelegd, denk ik.

Zelf heb ik inmiddels drie keer mee gedaan aan een challenge om mijn zichtbaarheid op social media te vergroten. Het was zeer leerzaam en ik pas het nu ook regelmatig toe. Weet je wat het gekke is? Als je gewoon een tekst schrijft op je Facebookpagina dan krijg je lang niet zoveel interactie dan dat je er een foto bij plaatst. En je wordt nóg zichtbaarder als je met je smoeltje op het beeld verschijnt. Vloggen dus is de boodschap!
Dat vloggen ben ik nog druk aan het oefenen en langzaamaan gaat het ietsie beter, dus geniet van mijn bloopers, die je bij bovenstaande link kan vinden.

Stel dat ik onder mijn lezers ook ondernemers heb, dan raad ik je dit écht aan.
Zichtbaarheid creëren om je merk of product op de markt te zetten op een andere manier dan je gewend bent. Soms moet je uit je comfortzone treden om iets te bereiken.

Doe jij weleens aan een challenge/battle mee?

2018©Vlindertje73

1 opmerking:

Anoniem zei

De Nederlandse vertaling van 'challenge' is 'uitdaging'. 'Wedstrijd' is iets anders.