dinsdag 16 oktober 2018

'GROENTE/FRUIT OP DE MARKT: VERS, SMAAKVOL EN (H)EERLIJK!'"Het fruit en de groenten die ik op markt verkoop staat niet opgeslagen in een depot. maar word elke avond vers van de veiling gehaald en word vandaar uit de vrachtauto zo doorgeschoven naar onze auto. We kiezen alles zorgvuldig uit door vele dingen eerst te proeven en te bekijken."
Veel Beijumers zullen hem kennen van de wekelijkse donderdagmarkt op Winkelplein Beijum. Marco Weening staat daar dan met zijn groente-en fruitkraam voor de Primera.
Het moet gezegd, de producten van Marco zien er altijd schoon, vers en gaaf uit. De liefde van de vakman straalt van zijn producten af.
De groente en fruitkraam staat amper tien meter van de ingang van de Duitse super af, daar waar ook dezelfde eetbare producten worden aangeboden. Dit miljoenenconcern (door heel Europa) besteed zeer veel geld aan reclame en marketing. De super koketteert in de reclame met 'de beste groente en fruit.'
Het is maar de vraag of dit zo is, kan het op tegen de verse en goedkope producten die 'onze' marktkoopman aanbiedt?
Marco: "Ik wil duidelijk maken  voor de mensen dat ze zeker niet de beste zijn. Misschien van de supermarkten. Maar als klanten echt vers en lekker willen kunnen mensen beter naar de markt komen en niet de Duitse supermarktketen steunen maar de kleinere ondernemer uit de eigen provincie. De winkel verkondigd dat ze tegen milieuvervuiling zijn maar het is belangrijk voor klanten om te weten dat 80% van de producten in plastic zit."
Helder. Wat raad je de Beijumers aan?
"Kom naar de markt en koop daar je groenten en fruit. Mensen kunnen er ook direct voor een hele week inslaan. Goedkoper en verser!" 

2 opmerkingen:

Klant zei

Topper!!!

bovenbouw zei

Marco staat ook in Harkstede. Hij heet mooie en goede spullen. Kom er graag.