vrijdag 6 september 2013

"FOSSEMAHEERD LEUKSTE STRAAT VAN NEDERLAND"


Dat Beijum de leukste wijk van de stad Groningen is mag zo langzamerhand bekend worden geacht. Maar van de pakweg veertig heerden in de wijk kan er maar weer een de leukste zijn. De Fossemaheerd staat niet voor niks in de de halve finale van de door Fossemaatjes  aangemelde Leukste Straat van Nederland. Vertel, wat is er zo leuk aan jullie straat? De Fossemaheerd in Groningen is absoluut de leukste straat in Nederland. De straat is lekker groen en ruim. Hoewel de straat in de stad Groningen ligt, met alle gemakken van de stad op 15 minuten fietsafstand, ligt de straat ook aan een mooi natuur en recreatiegebied. 


Behalve deze perfecte ligging, hebben we ook een leuk contact met elkaar als buren. Op het speelveld spelen de buurtkinderen samen en als ouders zitten we gezellig bij de picknicktafel te buurten. In de winter schaatsen we op het slootje bij het speelveld en glijden we met de slee van het heuveltje. Zomers maken we van het heuveltje een glijbaan.

Jaarlijks organiseren we met elkaar een buurtfeest, waar iedereen enthousiast aan mee doet en meehelpt, een feest dat doorgaat tot in de late uurtjes. We houden elkaar op de hoogte van het reilen en zeilen in de buurt op onze faceboek groep, waar we gevonden voorwerpen plaatsen, AH-plaatjes of mini’s ruilen etc.  

Daarnaast hebben we vele tradities: eieren zoeken met Pasen, samen lampion lopen met 11 november, meedoen met Burendag en een kerstborrel. Oftewel, het spreekwoord ‘een goede buur is beter dan een verre vriend’, is zeker van toepassing op de Fossemaheerd!! Lees en kijk hier.
Tijdens de halve finale spelen maximaal 36 straten een streetbattle tegen elkaar. De ‘battle’ houdt in dat de straten in de week van 2 t/m 7 september de tijd hebben om de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren. De opdrachten dienen voor zaterdag 7 september 16.00 te zijn uitgevoerd en de resultaten van opdracht 1 en 2 worden exact om 16.00 bepaald. Resultaten na 16.00 worden niet meer meegerekend.
Er zijn totaal 80 punten te verdienen. De 12 straten met de meeste punten gaan door naar de finale op 21 september.
(Een opdracht is om aanstaande zaterdag een promotiefilm van de Fossemaheerd te maken. Buurtgenoten zullen daar enthousiast mee aan de slag gaan. Nadere gegevens worden zaterdag of zondag gepubliceerd; JF)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Helaas deel ik deze mening niet. Ik heb in de Fossemaheerd gewoond (niet in een de huizen bij de foto) maar ik vond het er vreselijk: buren die intensief met elkaar omgingen maar mij als nieuweling amper groetten. Ben blij dat ik er weg ben en nu in een andere véél leukere heerd woon!

Anoniem zei

Ons kent ons ?