zondag 22 september 2013

RONDOM KRUISPUNT BEIJUM ZUID (42)

Vanuit Noord de afrit naar De Hunze/ Beijum- Zuid oprijden

Van het zuiden, Kardinge, Beijum en Hunze inrijden
Van Beijum-Zuid naar het noorden van de stad
 Mensen, Beijumers, Hunzenaren, het is zover. Het 'leed' is geleden. U kunt uw wijk eindelijk weer vlotjes in- en uitrijden. Eén slag om de arm, om half drie was de afrit vanaf de Hunze naar Kardinge nog niet open. Maar voor de rest is het overal (nieuw) vrij baan.
Bekijk de bovenste foto. Vanaf Ring Noord/ Eemshavenweg is het mogelijk om vanaf de Beneluxweg af te slaan naar De Hunze en Beijum-Zuid. De linker foto dan. Vanaf Beijum-Zuid, de rotonde, is dit de oprit naar het noorden van de stad. En dus ook naar de Eemshavenweg/Groningerweg. De rechter foto, vanaf het kruispunt Kardinge is dit de afslag naar Beijum-Zuid en naar De Hunze.

Om twee uur vanmiddag was het nog een drukte van belang op de busbaan van en naar Kardinge. Het stond werkelijk helemaal vol. Maar op dat moment werden de omleidingsborden die aangaven dat je via de busbaan naar Beijum moest rijden weggehaald. Zie onderste foto.
Het heeft lang geduurd. Maar het is zover. Beijum en De Hunze zijn weer te bereiken, vice versa. Het moést even vanmiddag. Met de auto van Autobedrijf Visser werd een eerste Beijumrijder over de op- en afritten gereden. Zoals gezegd, alleen de oprit vanaf De Hunze naar Kardinge was nog dicht. Maar dat zal op dit moment van schrijven ook voorbij zijn. Daar moet een muziekje bij. Bij de video, bedoel ik. Een feestmuziekje voor morgenvroeg, als de automobilisten uit De Hunze en Beijum richting werkzaamheden gaan. Frank Sinatra zingt: Oh, wat een prachtige ochtend, oh wat een prachtige dag.
Het bord met opschrift dat BeijumZuid niet in te rijden is wordt weggehaald

Geen opmerkingen: