vrijdag 20 september 2013

RONDOM KRUISPUNT BEIJUM ZUID (41)

Nog drie dagen en dan is het zover. Beijumers en Hunzenaren kunnen vanaf de 23e september weer vloeiend de Beneluxweg op- en afrijden. Bekijk de onderste foto, de op- en afritten naar Beijum en vanaf De Hunze zijn klaar. Foto vanaf de zuidzijde genomen. En dan de bovenste foto, rond het middaguur (vandaag) is het nieuwe richtingaanwijsbord midden op de rotonde aan de Beijum kant geplaatst.
Het is even wennen, naar Winsum, Bedum, Zuidhorn en de Eemshaven rechtsaf? Evenals naar de noordelijke ringweg? Normaal gesproken stonden automobilisten met een der genoemde reisbestemmingen altijd rechtsaf voorgesorteerd. Maar natuurlijk, de situatie is vernieuwd, er moet eerst een boogje gereden worden. Bekijk het bord waarop ook wordt aangegeven dat je voor de overige richtingen eerst rechtsaf moet via de rotonde aan de kant van De Hunze.
Als het meezit rijdt ondergetekende aanstaande maandag of dinsdag een Beijumrijder over de nieuwe rotondes en de op- en afritten van en naar de beide genoemde wijken.
Op de rechter foto ziet u nog steeds de oude flitspaal staan. Die deed tot anderhalf jaar geleden dienst als snelheids- en rood licht-flitser. Wat daar mee gaat gebeuren is onbekend.


1 opmerking:

Anoniem zei

Flitspaal is gistermiddag neergegaan. En dat in tijden van crisis waarin de staat zo broodnodig cash nodig heeft. Een verlies voor gemeenschap. De paal participeert niet meer.

Kees K.