maandag 9 september 2013

MAANDAGOCHTEND (169)We zitten een beetje in Niemandsland. Het is geen zomer meer, maar het is ook nog geen herfst. Maar ja, en daar gaat ie weer: wat nog een groen in en om de wijk Beijum. Zelfs de sloten kleuren groen. Zie foto's, vanochtend tijdens een vroege wandeling gemaakt. Op de linker foto ziet u een volkstuintje voor een rij huizen uit de Wibenaheerd. Lekker voor de Wibenaatjes, in flatjes en op verdiepingen wonen maar toch uitzicht hebben op het groen in het Kardingerpark. 

Volgens mijn weten heeft de Wibanaheerd geen heerdcomité, het moet derhalve wel een particulier initiatief van iemand zijn geweest om een zitbankje op de hoek Wibenaheerd/Kardingerpark neer te zetten. Zie bovenste foto. Wat een majestueus uitzicht heeft degene die op het bankje gaat plaatsnemen. Zie foto rechts, dát is het uitzicht. Is niet verkeerd. Toch? Misschien kun je er ook met z'n tweeën op zitten. Het is eerder vermeld, de Wibenaheerd is vaker negatief dan positief in het nieuws. En daar doe je de pakweg 98 % van de bewoners uit deze heerd geen recht mee. Die willen alleen maar prettig en zo aangenaam mogelijk wonen. En dat doet het allergrootste gros in de meest langwerpige heerd van Beijum dan ook. Zou het een idee voor de overige 1 of 2 %, die af en toe uit de bocht vliegt,  zijn om bij tijd en wijle eens op het bankje plaats te gaan nemen om het overweldigende groen van het Kardingerpark in zich op te nemen?  De kleur groen schijnt een rustgevende, vernieuwende en vreedzame uitwerking te hebben op mensen. 

Verder weet ik niet of in de groenste wijk van de stad Groningen i.v.g. met andere stadswijken het meeste overspel  voorkomt. Maar het zou me niet verbazen: Groen is het kleur van de natuur en de groei. Dit kleur hoort bij vrijdag en wordt geassocieerd met de planeet Venus. Deze planeet werd genoemd naar de Romeinse Godin van de liefde zodat groen ook wel eens het kleur van de liefde en overspel wordt genoemd. Het is een rustgevende kleur en brengt een kalmerende invloed op lichaam en geest. Groen staat voor veiligheid en verkeerslichten signaliseren inderdaad een groene kleur als de kust veilig is. Voor moslims is groen de kleur van de oase en in de magie staat groen voor, de natuur, groei, welvaart, feeën, vruchtbaarheid, emoties en liefde. Lees hier.

De tweede week van september 2013 is begonnen. De kleur groen, die dus een kalmerende invloed op lichaam en geest heeft, zal langzamerhand weer uit Beijum e.o. gaan verdwijnen. Dat belooft niet veel goeds, zal het in de herfst en winter gaan knallen in Beijum? Zullen de conflicten gaan oplaaien? Aan de andere kant, het is ook niet verkeerd als overspel onder de  (echt)paren wordt teruggedrongen. Liefde en trouw is toch ook wat waard.

Een prettige week toegewenst. En bedenk dat het in orde is om in een zeer groene wijk te wonen. Vertelt ook MensEnSamenleving:
Emoties en eigenschappen die geassocieerd worden met (evenwichtig) Groen zijn: balans in de energie, gevoel van tevredenheid, optimistisch, vol vertrouwen, vrede en harmonie in het leven. Groen staat in verband met genezing en hoop en geeft stabiliteit, richting, meer vriendelijkheid en geloof. Indien Groen overactief is, dan neemt de energie snel af. Te veel groen leidt tot veeleisend, kritisch, jaloers en depressief zijn. Te weinig Groen leidt tot apathische gevoelens en angst voor afwijzing.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtig !
Het kan niet beter !
Zonder het te weten sla je de spijker op zijn kop .
Wat zou er allemaal rond en om dit bankje gebeuren ?
Zitten er een of twee mensen op ?
Of verschuilen ze zich achter de bosjes ?

Johan Fehrmann zei

Er zijn een paar reacties per ongeluk gedelete. Probeer eventueel nog eens.

Anoniem zei

En zo is mijn rondje met de hond om half 7 smorgens ineens niet zo erg meer...

Anoniem zei

Begin je helderziend te worden Johan ? Iets te vaak bij de Lotusheerd geweest ?
De maker van het bankje moet hebben geweten wat hij deed .
Zelfs de meest brave huisvrouw neemt vast met graagte plaats op dit bankje , genietend van het geweldige uitzicht.........

Anoniem zei

Wat is er mis met het bankje? En wat heeft die brave huisvrouw ermee te maken. Ik snap het niet

Anoniem zei

Overspel ?
Toch niet op een volkstuin ?

Anoniem zei

Wat lost al dat geneuk op ?
We laten toch ons niet verneuken ?

Anoniem zei

Wat is het verschil tussen grote en kleine heersers ?
Het is nihil .
Een overeenkomst is de macht .

Anoniem zei

Het is heel simpel .
Gewoon je rok omhoog doen .

Anoniem zei

En gaan met die banaan !

Anoniem zei

Zou juffrouw wijdbeens hier een tuin hebben ?