dinsdag 3 september 2013

UIT DE OUDE DOOS (169)

De meeste lezers hadden goed in de gaten dat de Oude Doos foto van twee weken geleden in de Bentismaheerd was gemaakt. Op die foto is de zuidkant van het Centraal Wonen-project zoals het er in 1982 bijlag te zien. De foto die u hierboven ziet geeft een blik op de noordoostelijke kant van Beijum in aanbouw ( hetzelfde jaartal). Het woonproject stond er zo te zien eerder dan de huizen aan de oostzijde er van. U ziet een kale vlakte, met linksachter de vage contouren van de Jaltedaheerd. Denk ik. Midden/achter op de foto is een partij bomen te zien in wat nu het Groene Hart van Beijum moet voorstellen. In de onderbreking van de bomenrij, rechts staat nog een plukje bos, staat dan de oude Boerderij, de voorloper van de huidige Boerderijum.
Rechtsonder staan drie jaren tachtig auto's. Maar dan dat loop- of fietspad dat daar achter loopt (bijna horizontaal). Volgens mij loopt dat pad er tegenwoordig niet meer, terwijl de verderop en parallel lopende verbindingsweg er nog wel ligt. Als het goed is, maar ik kan me vergissen en laat me graag corrigeren, ligt het huidige weilandje in het driehoekige vlak dat linksboven op de foto is te zien. Of zal daar nu de Schooltuin liggen? Beijumnieuws@online.nl
Update 19:10 uur; bovenstaande beredeneringen kloppen waarschijnlijk van geen meter. Zie ook de (eerste) reactie.

3 opmerkingen:

Henk Lankamp zei

Foto is genomen vanaf Centraal Wonen (Bentismaheerd) in richting West tot Noordwest.
Iets boven het midden van links naar rechts loopt de Beijumerweg, met de reeks kastanjebomen bij wat nu de Boerderijum is.

michel zei

Ligt de schooltuin niet rechtsboven op de foto, tegenover de boerderij?
Leuk hoor, die serie "uit de oude doos"!

Anoniem zei

Maar dan zijn het wel de huizen van de Jaltedaheerd linksboven. Of zal het de Grevingaherd zijn?