dinsdag 17 september 2013

UIT DE OUDE DOOS (171) Deze foto's zijn ongeveer 32 jaar oud en enigszins door de tand der tijds aangevreten. Op de bovenste foto ziet u het Centraal Wonen-project (CW) aan de Bentismaheerd in wording. Ik heb geen idee wat voor boerderij, dubbele schuren, er naast het woonproject stonden. Of zal het zo zijn dat de foto vanuit het CW is genomen? Maar zal dat dan de Beijumerweg zijn(ondergetekende speelt niet met de geïnteresseerde lezer, hij weet het echt niet)?

Op de kleine foto ziet u enkele (aspirant?)bewoners in de Bentismaheerd. Nooit geweten dat er ook gehandicapten in het CW woonden. Naar verluidt zijn de twee rolstoelers die u ziet reeds overleden. Herkent iemand de mensen op de foto? Beijumnieuws@online.nl.

Wat zal dat voor weg zijn die u naar linksboven ziet lopen? Zal het zo zijn dat achter het groepje mensen tegenwoordig De Heerdstee staat? Of zie ik het helemaal verkeerd? Het kan niet de weg richting het Groene Hart zijn, te zien is dat de auto's aan de rechter kant van de straat naar deze kant staan gericht. Het moet derhalve een aanvoerroute zijn (geweest).

3 opmerkingen:

Anoniem zei

die boerderij is dat niet die aan de beijumerweg staat met ertegenover aan de ene kant de jaltadaheerd en aan de overkant van de weg edzemaheerd dan zouden die huizen die in aanbouw zijn op de foto misschien de edzemaheerd kunnen zijn de foto is nogal onduidelijk helaas

Henk Lankamp zei

Bovenste foto links Beijumerweg 22, waar nu gezondheidscentrum en kinderdagverblijf staan. In het midden Grevingaheerd in aanbouw. Foto genomen vanaf waar nu Bentismaheerd is, zicht op ongeveer het westen.

Anoniem zei

@ Henk Lankamp, het Gez.Centrum ligt ten zuiden van de Bentismaheerd.